Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Light+Building Navigator


Document Actions
Light+Building Navigator
Navštívit největší elektroinstalační veletrh v Evropě určitě vyžaduje dobrou přípravu plánovaných návštěv expozic, protože za jediný den stačíte poctivě projít tak maximálně dvě haly. Pořadatel veletrhu k tomuto účelu připravil návštěvníků velice praktickou mobilní aplikaci kterou nosíte v chytrém telefonu stále při sobě. Pomocí ní zjistíte kde stojíte a kde se nachází firma, kterou chcete navštívit. A to není všechno!
Miroslav Minařík, ze dne: 23.05.2014
reklama


Pokud se chystám na návštěvu zahraničního veletrhu dělám si dobrou přípravu. To proto abych v co nejkratším čase zaznamenal co nejvíce informací. Ztrácet čas listováním v katalogu na místě samém, popřípadě studiem tamního zeměpisného rozložení, se mi opravdu nechce.

Při letošním hltání informací o frankfurtské události jsem zachytil zprávu o dostupné aplikaci Light+Building Navigator. Jde o mobilní aplikaci, která představuje kapesního průvodce veletrhem. Samozřejmě jse zajásal, že mne může navigovat při hledání plánovaných společností. Zkrátit si cestu, pokud už nohy neslouží je více, než příjemné.


Pro větší náhled kliknout!


Jak Light+Building Navigator získat
Nevím jak v případě Androidů ale do Iphone jsem ji dostal během chvíle. Tedy standardní cestou via Appstore. Bezplatně.


Co Light+Building Navigator obsahuje
 
  • plán výstaviště, jednotlivých hal a rozmístění expozic
    je řešen vektorovými mapovými podklady, což umožní zvětšování a zmenšování pomocí prstových gest a vše bez ztráty grafické informace. Taková kapesní digitální mapa (offline) v kapse.

Pro větší náhled kliknout!
  • lze vyhledávat vystavovatele a jejich produkty
    praktická fulltextová služba, kterou oceníte také, pokud si nevzpomínáte na přesný název. Zobrazí se vám logo, číslo stánku, hala, patro a přímo mapa umístění. Samozřejmostí je popis vystavovatele a další podrobnosti.Pokud kliknete dále zjistíte svou aktuální polohu a snadno určíte kurs, kterým se vydat.
  • můžete sledovat aktuální zprávy výstaviště
    aplikace zobrazuje krátké zprávy o novinkách a "twíty" novinářů. Velice slušné informace a hlavně stručně a přehledně. Omezení počtu znaků na jednotlivou zprávu Twitteru jsou v tomto ohledu velice ku prospěchu.
  • máte přehled o událostech veletrhu
    pokud sledujete doprovodné akce (semináře, workshopy, ukázky ...), pak je kapesní kalendř s událostmi a lokátorem dobrým přítelem v kapse.
  • oblíbené
    nalezené značky a jejich expozice si lze uložit do oblíbených položek
  • skenner QR kódu
    je obecně prospěšná utilita, která zobrazí a uchová více údajů, než byste si stačili ve stejné časové úsečce zaznamenat. Využíval jsem na letácích, stáncích, produktech, upoutávkách.
  • Buddy finder
    Vyhledávač kamarádů, resp. svých kolegů. Tuto aplikaci jsem sice chtěl zprovoznit a využít ale nezbyl čas. Stačilo by se zaregistrovat a pak vysílat své GPS souřadnice zbylým členům určeného týmu. Tak má pak každý z vašich přátel vaši přesnou pozici na výstavišti.

Pokud se pohybujete pouze po českých veletrzích, pak vám možná příjde navigace GPS  humorná, ovšem orientovat se  na Strojírenském veletrhu v Brně, bez předchozích znalostí není až tak jednoduché.

Na veletrhu samotném jsem opravdu aplikaci používal a s velkou oblibou, protože pokud si vzpomenete na značku, která nebyla plánovaná a nenosíte sebou obsáhlé seznamy a mapy, pak tato aplikace je opravdu k nezaplacení.

Aplikaci naleznete na některém z odkazů zde ...

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933