Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

LG SYSTEM: Katalog 2011 a sluncem napájené žaluzie


Document Actions
LG SYSTEM: Katalog 2011 a sluncem napájené žaluzie
Vývoj elektronických prvků nezadržitelně vytláčí konvenční instalace z programu dne. Přes to, že se nám sice nemusí tato skutečnost zdát pravděpodobná, však trh hledá nové prvky. Automatizovaná obydlí nemusí mít nutně kompletně systémovou instalaci. Některým spotřebitelům stačí pouze některé vybrané funkce.
Igor Nováček, ze dne: 11.03.2011
reklama


LG SYSTEM je značka zaměřující se na domovní i průmyslovou automatizaci. Pokud chcete automatizovat budovu, pak se zde nabízí zkušenosti mnoha specialistů, kteří zkonzultují, navrhnou, naprojektují řešení, které splní vaše představy.
kromě toho dodávají automatizační prvky, bez kterých se automatizace dnes již neobejde.

Do rukou se mi dostává pracovně technický sešit v kroužkové vazbě, který slouží pro rychlou orientaci v dodávaných položkách. 

Které produkty LG system dodává?

Řídící systémy LGA
HMI panely
CANopen moduly
Průmyslové moduly
Průmyslové panely
Napájecí zdroje
Převodníky

Bezdrátové přenosy v průmyslu
Bezdrátové ovládání v domácnosti
Systémy k řízení trackerů FVE
Fagor Home Digital

A co je opravdu zajímavé?
Sluncem napájené elektrické interiérové žaluzie.

Autoři tohoto zařízení vycházeli z filozofie kompletně bezdrátového systému. Každý praktik ví kolik vodičů musí obvykle k žaluziové jednotce přivést. V tomto případě se obejdeme bez vedení zcela. Tajemství se skrývá v napájení akumulátorem, který se dobíjí sluneční energií ) kterou žaluzie cloní.




Žaluzie se napájí z akumulátoru NiMH, které se dobíjí fotovoltaickými články. Ovládání se zajišťuje radiovým signálem. Celé zařízení se obejde tím pádem bez přívodních kabelů. V případě ovládání jde o obousměrnou komunikaci. Zajímavá je průměrná spotřeba v klidu (méně než 80mikroA). Posun žaluzie zajišťuje stejnosměrný mikromotor (2,4V) s integrovanou převodovkou.
Z mého pohledu opravdu zajímavé řešení, které koresponduje se zaměřením této firmy.

Závěr:
Asi by mohl dodavatel trošku zapracovat na provedení svého katalogu. Víceméně pro nás techniky jsou data nad líbivý design. Ale znáte to "obal prodává produkt" ... Ovšem informace o technologii žaluzie je minimálně inspirativní a proto mne zajímá kompletní LG system.


 

 

 

 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 5)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Univerzálnost a efektivnost, spolu s velmi kompaktním provedením jsou hlavními přednostmi nového programovatelného mikro-PLC Simatic S7-1200 od společnosti Siemens, který lze využít pro široké spektrum aplikací. Čím se odlišuje od předchozích modelů a co nového dokáže nabídnout?
Pro propojování solárních kabelů DDA dodává kromě solárních kabelů také solární konektory plně kompatibilní se zavedeným standardem MC4. Konektory jsou testovány na proud 30A, používají se pro průřezy kabelů od ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933