Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

LAPP: Výroční tisková konference 2012


Document Actions
LAPP: Výroční tisková konference 2012
Jako v minulých letech, tak i letos byla naše redakce pozvána na odbornou tiskovou konferenci společnosti LAPP KABEL do německého Salachu. Z této tiskové konference vám přinášíme několik zásadních informací z oblasti kabelů a úspor díky automatizaci.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 17.12.2012


Letošní odborná tisková konference společnosti LAPP KABEL se konala ve dnech 29. a 30. října. Pozváni na tuto konferenci byli novináři z Německa, Rakouska, Švýcarska, zemí Beneluxu a také z České republiky. Celá událost probíhala v příjemných prostorách hotelu Burg Staufeneck.

Tuto výroční konferenci zahájil Siegbert Lapp. Poděkoval všem, kteří se podíleli na úspěchu firmy, a ve své úvodní řeči vyjádřil uspokojení nad dosaženými hospodářskými výsledky holdingu za uplynulé fiskální období. Ve své pozdější přednášce seznámil přítomné novináře s jednotlivými oblastmi činnosti společnosti a upozornil na novinky, které byly přichystány pro slavnostní představení veřejnosti ve stánku LAPP KABEL na veletrhu SPS IPC Drives 2012 v Norimberku. Pak následovaly další přednášky na konkrétní odborná témata.

 


Efektivní kabely pro vysoce dynamické aplikace

Stuttgartská skupina Lapp rozšířila svou nabídku vysoce dynamických kabelů. Tři nové špičkové kabely ÖLFLEX SERVO FD 798 CP, ÖLFLEX SERVO FD 796 P a ÖLFLEX CHAIN 896 P představuje v listopadu 2012 na veletrhu SPS IPC Drives v Norimberku. Kabely ÖLFLEX SERVO FD 796 P a 4 a 5žilový připojovací kabel ÖLFLEX CHAIN 896 P nahrazují čtyři servokabely z dosavadního sortimentu.

Další novinkou ve výrobním programu skupiny Lapp jsou inovované optické kabely HITRONIC se skleněnými vlákny vhodné i pro energetické řetězy. Kabel HITRONIC HRM-FD Breakout s maximálně 12 optickými vlákny byl vyvinut v souladu s normou MIL-C_85045. Jednotlivá vlákna s těsnou ochranou jsou opatřena samostatným pláštěm.

Úspory díky automatizaci
Hostem konference byl zástupce partnerské firmy Schuler AG z nedalekého Göppingenu, který hovořil o možnostech zvyšování energetické účinnosti u lisovacích linek. Druhý den tiskové konference byla uspořádána pro novináře exkurze do výroby Schuler AG, kde se mohli novináři přesvědčit na vlastní oči o aplikovaných řešeních v oblasti energetické účinnosti tvářecí a lisovací techniky.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933