Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

LAPP: Spolehlivé kabely a konektory pro železnice


Document Actions
LAPP: Spolehlivé kabely a konektory pro železnice
Víte, proč je dodávka elektroinstalačních prvků pro lokomotivy velice rychlá? Pokud navrhujete podobná zařízení, můžete si pamatovat, že Lapp má pro tyto a podobné případy logistické řešení. Ovšem sama rychlost by u takových systémů, jako jsou drážní, neobstála. Nabízené prvky pro tyto spolehlivé provozy má Lapp ověřené přímo v praxi na korejských rychlovlacích ...
Komerční sdělení, Tým portálu Elektrika, ze dne: 8.03.2017

Lapp představil poprvé své kabely a konektory pro železniční dopravu na veletrhu InnoTrans v Berlíně v září 2016 a souběžně představil i novou logistickou koncepci.

Lapp dodává standardní produkty do 24 hodin, a to i ve velmi malých množstvích
Dokonce i v případě zřídka požadovaných typů kabelů a příslušenství, jež jsou zhotovovány na zakázku, dokáže realizovat dodávku o několik týdnů dříve než bývalo zvykem. Standardní doba dodání od výrobců kabelů pro lokomotivy, železniční vozy a vozové soupravy metra je 4 měsíce. Na rozdíl od ostatních dodavatelů lze u skupiny Lapp objednávat i malé délky kabelů již od pouhých 100 metrů. Kabely lze dodat i ve specifických požadovaných délkách. Dříve bylo pro společnosti působící v segmentu kolejových vozidel velmi obtížné zajistit kabely v malém nebo nestandardním množství. Minimální výrobní délka je v závislosti na typu kabelu u většiny dodavatelů obvykle 1000 metrů a více. Díky dostupnosti kabelů ušetříte náklady na skladování. Lapp navíc nemá stanovenou ani minimální hodnotu objednávky.



Jak to, že dodávky kabelů pro kolejová vozidla od skupiny Lapp jsou tak rychlé
Krátké doby dodání jsou výsledkem sofistikovaných skladovacích řešení Lapp na všech kontinentech. Právě díky nim si skupina získala odběratele z celé řady odvětví. Touto filozofií řeší problém, se kterým se potýkají všichni velcí výrobci kolejových vozidel. Nezřídka se stává, že nově představované lokomotivy na poslední chvíli mění koncept vnitřní elektroinstalace a při původní době dodávky speciální kabeláže se musely termíny uvedení lokomotiv odkládat.
Zde vidíme pro naši skupinu největší příležitost,“ řekl Thorsten Grünberg, Market Manager pro oblast kolejových vozidel ve skupině Lapp.


Produkty Lapp otestovány praxí na železnicích v Jižní Koreji
Přestože Lapp teprve vstupuje na evropský železniční trh, již dlouhou dobu v této oblasti působí v Koreji. Kabely Lapp se používají v rychlovlacích vyráběných jihokorejskou společností Hyundai Rotem. Vlaky jsou provozovány na lince Korea Train eXpress (KTX) vedoucí ze Soulu do měst Mokpcho a Pusan. Lapp Korea Competence Centre a také továrna, kde se kabely vyrábějí, se nacházejí ve městě Songnam. Lapp zde vybudoval závod na zesíťování izolace kabelů elektronovým paprskem. Při tomto procesu se vystřelují svazky elektronů na izolaci kabelu, což následně umožňuje kabelu odolávat značným teplotním výkyvům v rozmezí od −40 °C do 120 °C.

Myslíte, že jsou kabely pro železnice použitelné i pro letištní provozy?
Diskutujte s námi v níže uvedené diskusi ...



NAVRHUJETE ELEKTROINSTALACI STROJŮ?
Máte možnost si bezplatně objednat
podklady ke vhodné kabeláži od LAPP Kabelu

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933