Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

LAPP: Nový ÖLFLEX CLASSIC 110


Document Actions
LAPP: Nový ÖLFLEX CLASSIC 110
Po dvaceti letech působení v České a Slovenské republice uvádí LAPP KABEL na trh další inovaci světově prvního průmyslově vyráběného kabelu ÖLFLEX. Jaké další užitné vlastnosti byly kabelu ÖLFLEX CLASSIC 110 přidány? Je nová verze odolná např. vůči olejům? Vykazuje nový ÖLFLEX CLASSIC 110 v porovnání se svým předchůdcem rozšířený teplotní rozsah?
Komerční sdělení, ze dne: 6.03.2013

Nový ÖLFLEX CLASSIC 110
V roce 1959 uvedl Oskar Lapp na trh první průmyslově vyráběný flexibilní a olejům odolný ovládací kabel s barevným značením žil - ÖLFLEX, který se stal v průběhu následujících let základním stavebním kamenem pro vývoj širokého spektra kabelů pro různá specifická použití. Za přímého následníka tohoto vynálezu je možné označit základní řadu připojovacích a ovládacích kabelů ÖLFLEX CLASSIC 100 a ÖLFLEX CLASSIC 110. I tyto osvědčené kabely však podléhají neustálému vývoji a od původního vzoru se v některých detailech zásadně liší.



Velkou proměnou v současné době prochází ovládací kabel ÖLFLEX CLASSIC 110, který byl v rámci jeho revitalizace vylepšen o další užitné vlastnosti, které jej kvalifikují pro ještě širší využití. Nová verze tohoto kabelu je odolná vůči olejům (dle normy DIN EN 50290-2-22, TM54) a vůči zkrutu, což je například podmínkou použití ve větrných elektrárnách WTG (TW0 & TW1). Přitom je však nutné zmínit, že se torzní namáhání ve větrných elektrárnách výrazně liší od torzního namáhání například při použití v robotech. Pohyb v kruhovém spoji mezi gondolou a věží větrné elektrárny je pomalejší než vysoce dynamické procesy u robotů. I otáčení kabelu kolem jeho vlastní osy a rychlost tohoto otáčení jsou menší. Kromě toho je nový kabel vhodný v omezené míře i pro použití v energetických řetězech a pro příležitostné namáhání střídavým ohybem.

Dále má nový ÖLFLEX CLASSIC 110 v porovnání se svým předchůdcem rozšířený teplotní rozsah, který je nyní v rozmezí od –15°C do 70°C a při pevném uložení až do –40°C. To umožňuje jeho instalaci a venkovní ukládání i v chladných zimních měsících, což může přispět k úspoře nákladů. Důvodem pro další vývoj této klasiky mezi flexibilními ovládacími kabely byl požadavek na co největší individualizaci ovládacích kabelů. Se 145 rozměry a až 100 žilami může kabel ÖLFLEX CLASSIC 110 přesně splnit potřeby uživatelů z nejrůznějších odvětví i zemí. Nový ÖLFLEX CLASSIC 110 je jednou z řady dalších novinek, které nejenže odpovídají zvyšujícím se požadavkům zákazníků a jejich aplikací, ale svými vlastnostmi výrazně přispívá i ke zvyšování energetické efektivity.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost zažádat si o katalog výrobků Lapp Group
níže uvedenou objednávkou!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933