Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

LAPP: LAPP GROUP na scénu


Document Actions
LAPP: LAPP GROUP na scénu
Máte pocit, že se na divadelních jevištích, koncertních podiích a při velkých show zdánlivě bez potíží a bezhmotně pohybují i ta nejtěžší břemena, která jsou navíc polohována na milimetr přesně? A co s tím má společného firma Lapp? Více zde ...
Karel Krejza, ze dne: 14.04.2009


Máte pocit, že se na divadelních jevištích, koncertních podiích a při velkých show zdánlivě bez potíží a bezhmotně pohybují i ta nejtěžší břemena, která jsou navíc polohována na milimetr přesně? Často se jedná o výsledek práce a konstrukčního umění německých inženýrů z Eilenburku. Firma ChainMaster z Eilenburku u Lipska vyvinula a vyrábí vysoce výkonný polohovací systém, který umožňuje přesně a opakovaně realizovat všechny kreativní myšlenky režisérů, scénografů a jevištních architektů.

Pro zajištění perfektního fungování celého systému na mezinárodních jevištích se inženýři firmy ChainMaster již 15 let spoléhají na produkty společnosti LAPP GROUP. Pomáhali například při prezentaci aktuálních kolekcí švédského módního koncernu H&M v New Yorku. Tam firma ChainMaster instalovala pohyblivé zařízení skládající se ze tří různě velkých traverzových částí, které jsou polohovány pomocí 19 zařízení VarioLift. Operátor byl schopen pomocí svého PC řídit pohyby zařízení na milimetr přesně a přitom průběžně kontrolovat aktuální rozložení hmotnosti na zařízení VarioLift. Velmi důležité je zajištění pozvolných rozjezdů a zastavení tak, aby se celá konstrukce mohla pohybovat bez jakýchkoli otřesů.


Novoroční show v Quebecku

Pro připojení motorů byly použity flexibilní připojovací a ovládací kabely ÖLFLEX® CLASSIC100, ÖLFLEX® CLASSIC110 a také jejich stíněné varianty, které jsou v souladu s EMC (elektromagnetická kompatibilita). Spojení s operátorem zajišťují datové kabely UNITRONIC® LiYY a UNITRONIC® LiYCY s měděným stínicím opletem. Bezpečné propojení kabelů zajišťují průmyslové konektory EPIC®.

Značkové produkty společnosti LAPP GROUP najdete také v muzeu Pentagonu, v Kremelském státním paláci nebo na mezinárodních turné takových hvězd jako jsou Metallica, Paul McCartney nebo U2. Saský podnik ChainMaster patří v celosvětovém měřítku k předním výrobcům speciálních polohovacích zařízení a jejich ovládání.
Skupina Lapp s hlavním sídlem ve Stuttgartu patří s více než 40.000 produkty z mezinárodního hlediska k nejvýznamnějším dodavatelům v oblasti strojírenství, výroby strojních linek, automatizační techniky, měřicí, ovládací a regulační techniky m.j. pro automobilový průmysl, jakož i pro elektrotechniku, instalační techniku, přepravní techniku a energetiku. Světoznámé jsou připojovací a ovládací kabely značky ÖLFLEX®, datové kabely UNITRONIC®, optické kabely HITRONIC®, kabelové vývodky SKINTOP®, systémy ochrany kabelů a jejich vedení SILVYN®, systémy značení FLEXIMARK®, průmyslové konektory EPIC® a komponenty ETHERLINE® pro aktivní datové sítě.

Více na www.lappgroup.cz

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933