Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

LAPP: Katalog 2008-09 Vdechujeme život technologiím ...


Document Actions
LAPP: Katalog 2008-09 Vdechujeme život technologiím ...
... oznamuje nový katalog vodičů, kabelů a souvisejícího příslušenství. Téměř tři kilogramy podrobností o kabelářské produkci velkého hráče se mi dostává na pracovní stůl. Seznamte se s mým pohledem. Zde máte možnost si o katalog požádat!
Vilém Gracias, ze dne: 26.02.2008
reklama

Tento maxikatalog se svými 1084. stranami při téměř třech kilogramech vyžaduje kromě 4,5 centimetru v knihovně také patřičnou pozornost. Hned na první pohled je patrné, že někdo přenesl na papír cenné know-how. A tak spolu s vůní nově vytištěné publikace se pohodlně usazuji do pracovního křesla a vypínám telefon ...

Když pomyslím na skutečnost, že návody k použití jsou právně závazné dokumenty, kterých  je spotřebitel povinen se držet, pak si musím postesknout. Škoda, že podobně precizně nejsou zpracovány ČSN.

Hned na hlavní vnitřní stránce nalezneme obsah tohoto katalogu.Vysekanými půlkruhy se rychle dostaneme na konkrétní kapitolu. Video zde ...


Pro větší náhled kliknout!

Autoři si dali práci s přesným popisem položek a dalšími navazujícími souvislostmi. Jako čtenář vítám nadpisy typu: Použití, Výhody, Vhodné pro ..., Všeobecný popis, Technické údaje, Upozornění, Příklad označení, nebo třeba Konstrukční údaje.

Co v katalogu nalezneme?
  • flexibilní kabely
  • kabely pro výtahy a přepravní zařízení
  • teplotně odolné kabely a kompenzační vedení
  • kabely a vodiče pro pevné uložení
  • systémy s kabelovou konfekcí
  • datové (nf) a telefonní kabely
  • kabely pro sběrnicové systémy
  • datové kabely (hf), LAN, koaxiální kabely, optické kabely, kancelářský a průmyslový ethernet
  • průmyslové konektory
  • kabelové vývodky
  • systém ochranných hadic pro kabely a energetické nosiče
  • označovací systémy
  • příslušenství kabelů, přílohy

Informace o dodávaných produktech jsou kromě výše zmiňovaných precizních popisů doplněny o fotografie produktů, náčrtky a tabulky. Pro mnohé budou určitě cenné montážní pokyny, které jsou nedílnou součástí každého solidního systému uváděného na trh.


Pro větší náhled kliknout!

Co katalogu vytknout?
Jedině to, že toho obsahuje mnoho. Inu je to však hlavní a podrobný katalog.

Závěr
Katalog uvítají všichni ti, kteří navrhují, provádí elektroinstalace. Samozřejmě ti, kteří s kabely obchodují nejen že tuto publikaci potřebují, ale musí se v ní i dobře orientovat. Naopak katalog bude neužitečný těm, kteří si ve své praxi vystačí s běžným sortimentem na maloprodejně.


 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933