Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: LAPP KABEL: TOP novinky roku 2015: Kabely a "jednožiláky" pro náročné (podmínky) (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 13.01.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

LAPP KABEL: TOP novinky roku 2015: Kabely a "jednožiláky" pro náročné (podmínky)


LAPP KABEL: TOP novinky roku 2015: Kabely a "jednožiláky" pro náročné (podmínky)
Konec roku je bilančním obdobím snad pro každou společnost a skupina Lapp není výjimkou. Při pohledu zpět na posledních 12 měsíců vidíme řadu úspěšných projektů, jako je spuštění e-shopu nebo účast na mezinárodním veletrhu AMPER 2015. Kromě toho však skupina Lapp v souladu se strategií neustálých inovací vyvinula a úspěšně představila i řadu produktových novinek. A čtyři nejdůležitější z nich vám dnes představujeme.
Komerční sdělení, ze dne: 13.01.2016



UNITRONIC ROBUST – datový kabel do drsných podmínek
V prostředích s drsnými provozními podmínkami se řada zákazníků skupiny Lapp spoléhá na kabely řady „ROBUST“, do které spadá i vysoce odolný datový kabel UNITRONIC ROBUST. Stejně jako ostatní kabely z této řady, tak i UNITRONIC ROBUST má vysoce odolný plášť na bázi termoplastických polymerů, který odolává celé řadě chemikálií, UV záření, ozónu i širokému teplotnímu rozsahu.

Datový kabel UNITRONIC ROBUST je dostupný ve třech variantách: nestíněný, stíněný a stíněný se stočenými páry. Využití najde nejen v potravinářském a nápojovém průmyslu, ale ve všech prostředích s častým výskytem čisticích procesů vysokotlakou parou. Kabel UNITRONIC ROBUST odolává studené i horké vodě a bioplynům, díky čemuž je spolehlivou volbou i pro použití v chemickém průmyslu a v čističkách odpadních vod.

ÖLFLEX SERVO 719 CY – stíněný servokabel pro Severní Ameriku

Široké portfolio kabelů značky ÖLFLEX rozšířily během roku 2015 hned 3 nové produkty. Prvním z nich je ÖLFLEX SERVO 719 CY, který v sobě kombinuje vlastnosti dvou dříve dostupných kabelů - ÖLFLEX SERVO 700 CY a ÖLFLEX SERVO 709 CY. Polypropylenová izolace žil umožňuje díky své nižší kapacitě využívání kabelu ÖLFLEX SERVO 719 CY i ve větších délkách. Tento kabel lze použít nejen ve 4žilové verzi jako motorový kabel, ale také jako servokabel se samostatně stíněnými 1párovými nebo 2párovými ovládacími/signálovými obvody pro sledování teploty vinutí motoru nebo pro volitelné připojení brzdy.

Oranžový plášť kabelu z PVC je v souladu s doporučením DESINA a je odolný proti plameni i olejům. Exportně orientovaní výrobci strojů ocení kabel ÖLFLEX SERVO 719 CY kvůli aprobaci UL a cUL AWM pro USA a Kanadu.

Ohebný kabel i při -30 ºC? Jednoznačně ÖLFLEX CLASSIC 110 LT!
V chladírnách, mrazicích zařízeních i klimatizačních systémech se můžete spolehnout na kabel ÖLFLEX CLASSIC 110 LT, který neztrácí svou ohebnost ani při -30 ºC. Zvýšenou flexibilitu kabelu má na svědomí nový, vůči chladu odolný PVC plášť. Díky němu lze ÖLFLEX CLASSIC 110 LT použít při daleko nižších teplotách než ostatní kabely s běžným PVC pláštěm – ty jsou standardně určeny pro použití od -5 °C, popř. od -15 °C.

Kromě vysoké flexibility při chladu vyniká kabel ÖLFLEX CLASSIC 110 LT i svou odolností proti UV záření a povětrnostním podmínkám a lze jej tak využít i ve venkovních aplikacích. Další nezanedbatelnou výhodou je odolnost při namáhání na zkrut, což z tohoto kabelu dělá ideální volbu pro použití ve větrných elektrárnách. Malý vnější průměr umožňuje navíc prostorově úspornou montáž.

Stíněný „jednožilák“ ÖLFLEX CHAIN 809 SC CY pro flexibilní použití

Pro 2 miliony střídavých ohybů je konstruován stíněný jednožilový kabel ÖLFLEX CHAIN 809 SC CY, který je ideálním řešením pro výkonové obvody servomotorů řízených frekvenčními měniči. Je vhodný pro použití v energetických řetězech a pohyblivých částech strojů. Kromě toho jej využijete i jako připojovací kabel pro generátory větrných elektráren. Mnohostranné použití kabelu umožňuje nejen jeho flexibilita, ale i UV odolnost a odolnost proti olejům.

ÖLFLEX CHAIN 809 SC CY lze díky kvalitnímu stínění použít i v podmínkách náročných na elektromagnetickou kompatibilitu (EMC). UL aprobace z něj pak dělá ideální a spolehlivý produkt pro výrobce strojů a zařízení, kteří se specializují na export na americký trh.

 
Vysoce odolné datové kabely UNITRONIC ROBUST, UNITRONIC ROBUST C a UNITRONIC ROBUST C (TP)



 
Stíněný servokabel ÖLFLEX SERVO 719 CY

 

Vysoce flexibilní kabel ÖLFLEX CLASSIC 110 LT

 

Stíněný jednožilový kabel ÖLFLEX CHAIN 809 SC CY pro flexibilní použití


POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si zažádat o bezplatné zaslání
aktuálního katalogu produktů Lapp Kabel

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LAPP Czech Republic s.r.o. - Bartošova 315, Otrokovice - 573 501 011 - info@lappgroup.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.