Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Pokud narazíte na názvy svítidel HALSPOT I LED, HALSPOT II LED, TUNNEL LED nebo třeba FARMER I LED PRO, pak jde o produkty svatobořické dílny! Svatobořice nejsou zrovna průmyslovou oblastí. Ba naopak, tamní oblast proslavuje Svatobořické čevené ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

LAPP KABEL: S Lappem aktivně, ne radioaktivně!


Document Actions
LAPP KABEL: S Lappem aktivně, ne radioaktivně!
Kde konkurence končí, my začínáme. Že Lapp Kabel nemá strach z netradičních řešení potvrzuje řada úspěšných projektů. Jedním z takových případů byla spolupráce s firmou ŠKODA JS na výrobě modulárního kontrolního systému (MKS). Když jsem poprvé viděla nákres tohoto zařízení, musela jsem zapátrat na internetu, abych pochopila, k čemu tato ocelová trojnožka je. Dozvěděla jsem se: MKS je dálkově ovládaný manipulátor s výsuvným teleskopickým sloupem pro automatizované nedestrukční zkoušky tlakové nádoby reaktoru. Využívá se při pravidelných provozních kontrolách v jaderných elektrárnách. Otočný systém energetických řetězů pro ŠKODA JS.
Komerční sdělení, ze dne: 11.07.2016


Ve spolupráci s Brevetti Stendalto jsme pro toto zařízení navrhli otočný systém energetických řetězů, které umožňují bezpečné vedení kabeláže při ohybu o 360 °.


Přípravou nabídky, technické dokumentace a 3D modelů jsme strávili několik horkých letních týdnů. Po doladění detailů s konstruktéry ŠKODA JS přišla objednávka. Pro Brevetti byl dodací termín výzva. Na milimetr přesné opracování speciálně odlehčeného nerezového vodícího žlabu není žádná dvojminutová záležitost. Následovaly testy přímo v Monze, dodávka k nám do Otrokovic a finální kontrola a přeprava „balíku“ vážícího 400 kg do Plzně.

Testování celého zařízení u zákazníka potvrdilo funkčnost a spolehlivost navrženého systému. My jsme si potvrdili, že máme know-how na netypické aplikace a odvahu čelit výzvám, které jiné zaskočí.



V Lappu se často střetáváme s aplikacemi, které nám dávají zabrat. Další nás pobaví. Jiné nás dostanou na místa, kam se běžný smrtelník nedostane. A občas projekty žijeme několik měsíců a když se zamyslíme, stojíme vlastně při vzniku technických unikátů. A toto byl jeden z nich.


Pavla Polková, produktová manažerka


POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si zažádat o aktuální
papírový katalog
produktů Lapp Kabel

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933