Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

LAPP KABEL: ÖLFLEX SOLAR XLS-T a ÖLFLEX TRAFO XLv


Document Actions
LAPP KABEL: ÖLFLEX SOLAR XLS-T a ÖLFLEX TRAFO XLv
ÖLFLEX SOLAR XLS-T je "solární dvojlinka" určená především pro FV elektrárny středního a vyššího výkonu. Má izolaci ze zesítěného termoplastu, díky které odolává slunečnímu záření, povětrnostním vlivům, působení ozónu, resp. všem podmínkám, které se na fotovoltaických elektrárnách standardně nacházejí. ÖLFLEX TRAFO XLv je flexibilní, mechanicky odolný kabel. Používá se, jako propojovací kabel mezi střídačem a transformátorovou stanicí.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 19.06.2012


V počátcích rozvoje fotovoltaických elektráren byly využívány kabely běžně dostupné na trhu aniž by někdo řešil jejich UV odolnost resp. odolnost vlivům prostředí. Standardně byly používány kabely s PVC nebo pryžovou izolací. V současné době nabízí společnost Lapp Group speciální kabely pro tento obor s označením ÖLFLEX SOLAR.

Vlajkovou lodí kabelů pro fotovoltaiku je ÖLFLEX SOLAR XLR. Tyto solární kabely s izolací zesítěnou elektronovým paprskem jsou typově zkoušeny TÜV (2PfG 1169/08.07) a jsou vyrobeny v souladu s požadavky na kabely pro fotovoltaiku PV1-F. Kabel sdružuje 2 žíly, které se dají snadno rozdělit bez použití nástroje. Svou konstrukcí optimalizuje kabeláž fotovoltaických elektráren.

ÖLFLEX TRAFO XLv je flexibilní, mechanicky odolný kabel pro napětí 1,8/3kV. Používá se v oblasti obnovitelných zdrojů energie, především jako propojovací kabel mezi střídačem a transformátorovou stanicí.
 

Více o těchto kabelech můžete sledovat v tomto videoklipu ...

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933