Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

LAPP KABEL: Chcete se dozvědět novinky z oblasti kabelové technologie a zároveň se pobavit?


Document Actions
LAPP KABEL: Chcete se dozvědět novinky z oblasti kabelové technologie a zároveň se pobavit?
Navštivte stánek Lapp na AMPERu. Brněnské výstaviště se letos opět stane dějištěm mezinárodního veletrhu elektrotechniky, elektroniky, automatizace, komunikace, osvětlení a zabezpečení AMPER a Lapp Kabel na něm nebude ani tentokrát chybět! Na stánku o ploše více než 100 m2 se letos rozhodně nudit nebudete.
Komerční sdělení, ze dne: 10.03.2016

V souladu s letošním mottem „Naše kabelová řešení šetří váš čas“ se i vy můžete na našem stánku bavit po celý den. A prohlédnout si přitom i pětici našich hlavních produktových novinek pro rok 2016.

ETHERLINE ROBUST – se zvýšenou odolností proti chemikáliím a povětrnostním vlivům

Nový kabel ETHERLINE ROBUST je určený pro průmyslový Ethernet a je opatřený pláštěm na bázi termoplastických elastomerů. Díky tomu může být použitý v širokém spektru aplikací ve vnitřním i venkovním prostředí. Jak je již u kabelové řady „ROBUST“ zvykem, i ETHERLINE ROBUST odolává celé řadě chemikálií a jeho plášť nedegraduje ani působením UV záření či ozónu.


Dalším „přírůstkem“ mezi „ROBUSTY“ je ETHERLINE ROBUST FR, který se od výše uvedeného typu odlišuje dodatečnou odolností proti plameni dle IEC 60332-1-2 (označení FR = Flame Retardant). Jedná se o vlastnost, která není pro tuto kabelovou řadu typická. Dosavadní kabely uvedené řady byly „pouze“ bez halogenů s nízkou hustotou a toxicitou kouře (s výjimkou kabelu UNITRONIC PB ROBUST pro sběrnicový systém PROFIBUS). Dodržení této normy ještě více rozšiřuje už i tak rozsáhlou škálu možných uplatnění.

SILVYN HYGIENIC pro aplikace s vysokými nároky na hygienu
Ochranná hadice SILVYN FG NM a nerezové šroubení SILVYN HYGIENIC představují optimální spojení pro hygienicky kritické aplikace. Díky použitým materiálům jsou oba výrobky vysoce odolné vůči chemikáliím, zvláště čisticím a dezinfekčním prostředkům používaným v potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Současné použití obou produktů zabezpečí krytí IP 68 až IP 69 při vysokotlakém čištění horkou parou.


Nerezové šroubení SILVYN HYGIENIC eliminuje díky hladkému provedení bez spár, dutin a venkovního závitu riziko množení mikroorganizmů a následnou kontaminaci. Barevné provedení těsnicích prvků šroubení není náhodné - modrá barva je lehce odlišitelná od potravin, zejména pak v oblasti zpracování mléka.

Inovace kabelů ÖLFLEX - vysoce odolné a snadno odpláštitelné

Nové kabely ÖLFLEX 408 P a ÖLFLEX 409 P rozšiřují řadu kabelů skupiny Lapp pro aplikace s vysokými požadavky na mechanickou a chemickou odolnost v drsných podmínkách. Mají široké spektrum využití. Polyuretanový vrubově houževnatý vnější plášť je odolný proti oděrům a řezům a zajišťuje oběma kabelům vysokou rezistenci proti olejům a dalším chemickým látkám. Navíc mají tyto nové typy kabelů zvýšenou flexibilitu při nízkých teplotách.


Pro efektivnější odizolování se oba kabely s PUR pláštěm nově vyrábějí s vnitřní vrstvou pláště na bázi PVC.  Je zde použita unikátní technologie vytlačování dvou vrstev pláště najednou, tzv. koextruze. Vnitřní vrstva z PVC umožňuje bezpečné a snadné odpláštění.  Vnější plášť z odolného PUR materiálu zajišťuje dlouhodobou životnost kabelu i v drsných provozních podmínkách.  Kombinací materiálů získává kabel nové vlastnosti, které umožní jeho širší praktické využití a současně úsporu nákladů.

ÖLFLEX 408 P má šedou barvu pláště, ÖLFLEX 409 P má UV odolný černý plášť a navíc UL aprobaci pro použití v Severní Americe.

ÖLFLEX HEAT 125 MC / C MC: univerzální kabely s odolností až do + 125 °C
Uvedené kabely mají plášť vyrobený z elektronově zesítěného materiálu. Tento proces zlepšuje odolnost pláště proti plameni, omezuje šíření požáru a zvyšuje teplotní odolnost. Kabely mají aprobaci Germanischer Lloyd pro použití na moři. Materiály pláště těchto nových kabelů jsou bez halogenů a splňují normy týkající se bezpečnosti při použití v oblastech s velkou koncentrací osob, a to v průmyslu i ve veřejných budovách. Kabel je k dispozici v nestíněné (ÖLFLEX HEAT 125 MC) a stíněné (ÖLFLEX HEAT 125 C MC) verzi.


ÖLFLEX CLASSIC 110 (BK)
Nový typ kabelu s černým vnějším pláštěm doplňuje základní řadu ovládacích kabelů ÖLFLEX CLASSIC 110 o provedení vhodné do venkovního prostředí. K základním vlastnostem nového kabelu, které jej předurčují k použití v mnoha aplikacích, patří:
  • odolnost proti olejům a dobrá chemická odolnost,
  • použitelnost v energetických řetězech (pro délky pojezdu do 5 metrů a pro až 1 milion cyklů),
  • odolnost proti torznímu namáhání,
  • odolnost proti UV záření a povětrnostním vlivům dle ISO 4892-2.

 



POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si zažádat o aktuální
papírový katalog
produktů Lapp Kabel

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933