Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

LAPP KABEL: Jsme opět na startu další revoluce?


Document Actions
LAPP KABEL: Jsme opět na startu další revoluce?
... Záhy se však v české zemi zrodilo slovo ROBOT. Všichni si pod tímto pojmem dokážeme představit neúnavné pomocníky, jak v domácnosti tak především v náročné průmyslové výrobě. Průmyslové linky zabezpečující kontinuální výrobu si dnes bez těchto pomocníků již nedokážeme představit. A díky průmyslovým robotům byl na světě další požadavek ...
Petra Štrofová, ze dne: 28.08.2006

Vynálezem flexibilního kabelu zahájil Oscar Lapp v roce 1957 revoluční dění v oblasti kabelů. V tomto roce vynalezl první průmyslově vyráběný flexibilní kabel na světě a dal mu jméno ÖLFLEX® - olejům odolný a flexibilní. Tímto vynálezem stanul na počátku radikální změny ve způsobu průmyslové elektroinstalace. Skutečně od doby jeho vynálezu jsme zaznamenali obrovský rozvoj v této oblasti. Jsme rádi, že již 50 let se spousta společností, snaží tento vynález napodobit nebo dostihnout. Motivují nás tímto k dalším inovacím. Heslo "vývoj nezastavíš" je nám vlastní. Úspora práce při montáži díky použití flexibilního kabelu namísto protahování vodičů bužírkami a hadicemi je jednoznačná. A hledisko bezpečnosti - nesrovnatelné! Dalším velmi podstatným jevem je také elektromagnetická kompatibilita. Vy, kdo pracujete v oblasti vysokorychlostních přenosů, dobře víte, co to znamená, když data nejdou tak jak potřebujete.
Doba postupem času přinášela nové požadavky. Kabely měly být přizpůsobeny k trvalému pohybu, podařilo se nám splnit i tento požadavek. Záhy se však v české zemi zrodilo slovo ROBOT. Všichni si pod tímto pojmem dokážeme představit neúnavné pomocníky, jak v domácnosti tak především v náročné průmyslové výrobě. Průmyslové linky zabezpečující kontinuální výrobu si dnes bez těchto pomocníků již nedokážeme představit. A díky průmyslovým robotům byl na světě další požadavek - skvělá výzva - kabel pro roboty. Když se i potřeby robotů na torzní otáčení kabelů podařilo splnit, zdá se, jako by byl trh uspokojen. Náhle se však rodí nové myšlenky - jak skloubit optické kabely a metalické dohromady? Co kdyby součástí kabelu byla i pneumatická hadice? Můžeme si odfajknout: splněno, splněno.

A co dál?
Společnost LAPP GROUP patří mezi světové inovátory a vynálezce v oblasti kabelové techniky a kabelového příslušenství. Po vynálezu průmyslového konektoru, prvního průmyslově vyráběného flexibilního kabelu a po vynálezu kabelové vývodky SKINTOP
® - vývodky s nejrychlejší montáží, přichází Lappovy závody s novou myšlenkou.
S náročností jednotlivých strojních celků se zvyšuje i náročnost na používané materiály a technologie výroby. Tyto vlastnosti se dají vylepšit zkoušením, pokusy, mícháním nových směsí a také náročnými testy.
Přijít však úplně s něčím novým, to chce něco víc! Nejenom schopnost rozumět uživateli, ale také mít ducha, který umí nahlížet do budoucnosti.
Když se předloni na jaře sešla skupinka konstruktérů a vývojových pracovníků společnosti LAPP GROUP, ještě netušili, co se z jejich setkání vyklube - v oblasti kabelových vývodek se zdálo být všechno již dokonalé a bez možnosti inovace. Vždyť SKINTOP
® je přece vývodka s nejrychlejší montáží stoprocentně zajišťující všechny potřebné vlastnosti.

Další inovace na sebe však nenechala dlouho čekat!

Kabelová vývodka SKINTOP® MS-SC-M s označením "Kartáč".
Světlo světa spatřila nová kabelová vývodka SKINTOP
® MS-SC -M, zvaná "kartáč", jejíž vlastnosti týkající se elektromagnetické kompatibility a montáže jsou jedinečné. SKINTOP® MS-SC-M si zachovává jedinečné vlastnosti vývodek řady SKINTOP® - ­jedním pohybem je možné kabel upevnit, vycentrovat, zabezpečit potřebné IP a EMC. To vše v příjemném designovém provedení.

SKINTOP® MS-SC-M "Screen Connec­tion" s EMC-kartáčem je ideální vývodka pro všechny kabely velkých průměrů s měděným stíněním a také s měděným pancéřováním.
Široký rozsah svěracího rozměru, značně zjednodušuje montáž a polohování a zároveň umožňuje optimální stav zásob. Vývodka SKINTOP
® MS-SC-M "Kartáč" je vzhledově stejná jako standardní vývodka. Kontaktuje stínění mnohem rychleji a snadněji než ostatní systémy.
Vývodkou SKINTOP
® MS-SC-M "Kartáč" je kabel vystředěn, upevněn, tahově odlehčen a hermeticky utěsněn (IP 68 - 5 barů).

Vložte kabel, ujistěte se, že stínící oplet je pod "EMC-kartáčem" a otočte maticí. S vývodkou SKINTOP® MS-SC-M "Kartáč" kabelový stínící oplet neposkytuje pouze mechanickou stabilitu, ale také napomáhá k dosažení optimálního nízkoodporového kontaktu se stíněním, který je testován nezávislými ústavy.
Se SKINTOP
® MS-SC-M "Kartáč" se příjemně a jednoduše manipuluje vzhledem k přestavování kabelu během montáže celého systému.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933