Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KURIOZITY: Infrazářič s chlazením přívodu (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.10.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KURIOZITY: Infrazářič s chlazením přívodu


KURIOZITY: Infrazářič s chlazením přívodu
Mezitím co odborník odborníka posuzuje dle přesných detailů, například v použití správné terminologie, filozofie různých řešení instalací, tak mezi spotřebiteli funguje pouze základní intuitivní mechanismus. Dejme si pozor na náhodné zbastlené instalace. Nevhodnou kritikou můžete hostitele urazit!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.10.2009

Takto připojeného zařízení si elektrikář všimne i se "zavázanýma očima". Ne každý se však rozhodne pátrat po příčině. Nedalo mi to ... Horko těžko jsem rukama (angličtina nezabrala) pokládal dotazy směrem k tomuto pekelnému stroji.

Samotný obyvatel této místnosti mi nebyl schopen říst nic podrobného. Navíc podle jeho chování bylo cítit, že jde o běžný stav.

Vše jsem pochopil po té, co přišel soused, který vlastní stavební firmu, zaměstnává desítky dělníků a také hovoří anglicky. Ten se již usmíval, když jsem ukázal na toto zvěrstvo. Položil jsem zásadní otázku. Zda měl někdo důvod podstupovat riziko požáru takovým zapojením. Soused chvíli šveholil pro mne zcela neznámou řečí a nakonec ohromil zdrcujícími argumenty!

Při zapnutí topidla byl cítit zápach ze škvařící se izolace. Logicky vyvodili závěr, že je přívodní kabel zcela nevhodně uložen. Toto vzduchové chlazení dělá izolaci prý dobře.

Uznáte, že (i přes to, že se rád procvičím v cizí řeči) nemělo cenu rozpitvávat problematiku průřezu. A opatrně jsem vycouval do doufám bezpečnější zahrady ...

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.