Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Krátce z Elfetex Festu 2015 v Ostravě


Document Actions
Krátce z Elfetex Festu 2015 v Ostravě
Letošní ostravský Elfetex Fest byl tradičně obsáhlý a návštěvnost byla také velice slušná. Lokální odbornou výstavu letos doplnilo ELEKTRO fórum, tedy krátké firemní přednášky z určité konkrétní oblasti. O neobvyklou atrakci se zasadil jeden z místních konkurenčních velkoobchodů. Ve snaze zviditelnit svou značku, si podle vystavovatelů utrhl pěknou ostudu.
Miroslav Minařík, ze dne: 13.11.2015
reklama


Elfetex Fest je název lokálního velkoobchodního veletrhu, který se koná pravidelně na podzim v Plzni a Ostravě. Pořadateli jsou velkoobchod Elfetex a výstavní společnost Omnis. Omnis pořádá různé oblastní výstavy a veletrhy, ze kterých bych jmenoval například nejznámější Stavotech. Pohledem do minulosti pamětníci vzpomenou na předchůdce Elfetex Festu, který jsme mohli pod názvem ELEKTRA tehdy navštívit v Olomouci, Plzni a Liberci.

 
Pro větší náhled klikněte!

Letos se konal již 4. ročník Elfetex Festu v bývalém plynojemu vítkovických železáren v Ostravě. V minulosti jsme mohli navštěvovat legendární veletrh Elektrotechnika, který se odehrával v Domě Kultury a pak několik ročníků na výstavišti na Černé louce. Pořádal jej BAEL, vydavatelství časopisu Elektrotechnika v praxi.

Multifunkční hala Gong, kde se tato událost nyní odehrává, je velice oblíbená. Nejen pro svou konstrukci, ale také dostupností a možností parkování. V prvním patře se odehrávala EATON Tour pořádaná agenturou L.P.Elektro a tradičně v patře druhém elektrotechnická výstava. Komentáře, co bylo nového u vystavovatelů, bych se zdržel, protože by se to do jednoho článku nevešlo, a navíc novinky korespondují s tím, co vychází na tomto portále.


Letošní novinka
Novinkou bylo ELEKTRO fórum, které jsme měli možnost sledovat již na Elfetex Festu v Plzni. K vidění byli dodavatelé velkoobchodu Elfetex se svými menšími či většími expozicemi. Mnozí návštěvníci již vědí, že na velikosti stánku moc nezáleží. Jde především o obsah sdělení, které chce vystavovatel představit. Této události využili ostravští elektrotechnici a pochopitelně také mnozí z přilehlého okolí. Podle sdělení mých přátel, kteří tento veletrh navštívili, šlo o tradičně zdařilou akci.


Letošní kuriozita se opravdu nedala přehlédnout! Často se nevidí, že by se prezentoval konkurenční velkoobchod takovým způsobem, jako právě Argos při této události. Pokud je ovšem hluboko do kapsy, je každé řešení dobré.

O co šlo? Vedle multifunkční haly Gong stály (podle kolemjdoucích) prý poslední kusy vozového parku Argosu ozdobené reklamními štíty. V okolí zevlovaly osoby oblečené do triček s firemním potiskem. Dokonce se proslýchá, že hlavní hrdina této události nebyl najatý divadelník nebo skladník, ale ředitel nákupu a marketingu akciové společnosti Argos.

Pokoušel jsem se pořadatelů zeptat na souvislosti, které zaváněly nekalým konkurenčním bojem, ovšem dostalo se mi především širokého úsměvu a gestikulace vyjadřující nízkou prioritu. Obchodníci dodavatelských značek byli sdílnější. Komentovali to jako veselé zpestření, ale shodli se na tom, že by bylo důstojnější pořádat vlastní událost.

A spekuluje se o tom, že na příštím ročníku budou možná hostovat i kamiony jiných velkoobchodů, které na vlastní "haussmesse" finančně nedosáhnou. Tím se tedy tržně potvrzuje úspěch a dobrá práce pořadatelů Elfetex Festu!

Více akcí sledujte na www.omnis.cz.
 
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 6)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Elfetex spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933