Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

KOPP: Ochranné pouzdro vidlice a zásuvky


Document Actions
KOPP: Ochranné pouzdro vidlice a zásuvky
Již se vám stalo, že jste potřebovali spojit dvě prodloužení přímo pod širým nebem? Myslím si, že se nejedná o nic neobvyklého. Podobných případů můžeme nalézt hodně. A jaké bývá časté řešení?
Miroslav Minařík, ze dne: 8.01.2007
reklama

Již se vám stalo, že jste potřebovali spojit dvě prodloužení přímo pod širým nebem? Myslím si, že se nejedná o nic neobvyklého. Podobných případů můžeme nalézt hodně. A jaké bývá časté řešení? To se často dozvídáme z rubriky "Hrobař varuje" ...   

Koupil jsem tento produkt ve stavebním supermarketu za cenu neobvykle neobvyklou. Podívejme se na útroby této "mortadely". Stačí lehkým tlakem rozpojit dvě západky a princip celého zařízení je nám jasný. Inu, v jednoduchosti je síla.

Otevřete, vložíte spojení vidlice a zásuvky, zaaretujete polohu dvěmi přepážkami, uzavřete a zajistíte zpět západkami. Pokud dodržíte předepsaný průměr a uložení, pak by toto zařízení mohlo ochránit spojku dvou prodloužení podstatně lépe, než často používaný "igelitový sáček".

I přes neuvěřitelně vyzývavé cedule s nápisy "Garance nejnižší ceny" mě stála u poklady 140,-Kč včetně DPH. Pokud se podíváme do ceníku velkoobchodu, který uvádí brutto ceny (tedy doporučené maximální), pak vidíme 55,- plus DPH. A tak se musím vždy podobným trikům o úžasných cenách pouze smát.

Pokud se podíváme na papírový přelep (zde), pak zjistíme, že výrobce nedoporučuje svislou polohu. Ovšem konstrukčně je výrobek zhotoven díky závěsu právě pro toto nedoporučené řešení. Pravděpodobně bych oko závěsu čekal z boku.

Tento kryt je dodáván pouze v červené barvě. Z důvodů ryze bezpečnostních. Ještě jsem nestačil výrobek použít a již se mi dostalo informace, že při vážném používání v zahradě, by bylo vhodnější změnit barevný povrch. Elektrikář by patrně změnil délku přívodního vedení, než by z dočasného řešení tvořil stálé, však neelektrikář to vidí jinak.

Jak dalece je toto řešení plní svůj účel, to ukáže čas. Určitě však je to lepší variantou, než známe "igelitky" plné vody.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pohyblivá napájecí jednotka HoverCube VH od OBO. V dílenských prostorách tam, kde se na pracovní ploše objevují různá zařízení, různých rozměrů, se pevně instalovanými zásuvkami prakticky, jejich počtem a blízkostí nikdy nezavděčíme. Jinak je tomu u pohyblivých přívodních boxů. Ty se přiblíží na potřebnou vzdálenost a stejně tak rychle uklidí do bezpečné vzdálenosti. A parametry? Krytí IP20, rozměry ...
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Nové kabelové nosné systémy Jupiter, které jsou vyráběny v Koposu Kolín, se vyznačují mnoha přednostmi ve srovnání s předchozím prodávaným typem žlabů, např. embosováním (prolis kolem perforovaných otvorů ve dně) pro zvýšení tuhosti žlabů ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Podívejte se, jak vypadá nová linka! Videospot ukazuje výrobu nosných systému na nové lince! Stavba nové výrobní haly a nákup technologie na výrobu kabelových žlabů dovoluje Koposu Kolín nabídnout zákazníkům kabelové nosné systémy vyráběné na vlastním výrobním zařízení. Jde především o nové kabelové žlaby Jupiter s mnoha technickými přednostmi a inovované kabelové žlaby Mars přizpůsobené potřebám montážníků ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933