Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

KOPOS: KOPOS Kolín a 80 let výroby elektroinstalačního materiálu


Document Actions
KOPOS: KOPOS Kolín a 80 let výroby elektroinstalačního materiálu
Za dobu svého dvanáctiletého působení pozvedl nový majitel společnost KOPOS Kolín a.s. na úroveň světových výrobců elektroinstalačních materiálů. Společnost, která nemalé prostředky investovala do informačních technologií a do logistického řešení výrobních provozů ...
Margita Boháčová, ze dne: 30.05.2006
reklama

Za dobu svého dvanáctiletého působení pozvedl nový majitel společnost KOPOS Kolín a.s. na úroveň světových výrobců elektroinstalačních materiálů. Společnost, která nemalé prostředky investovala do informačních technologií a do logistického řešení výrobních provozů, skladování i odbavování zakázek, začala v letošním roce používat nový informační systém. Ten nahradil řadu samostatných informačních produktů, které již přestaly držet krok s tempem vývoje společnosti.

KOPOS Kolín má 10 dceřiných společností v zemích východní Evropy i Asie. Dokladem úspěšné expanze do zahraničí je otevření jedenácté dceřiné společnosti v Chorvatsku, která by měla zahájit provoz v letošním dubnu. K největším domácím investicím posledních let patřila stavba vlastní mísírny PVC a výstavba nové haly za 300 miliónů korun, která byla vybudována za jeden rok a za plného provozu firmy. Od roku 1994 činila celková výše investic společnosti více než jednu miliardu korun. Všechny inovační investice se zatím vyplatily a společnost neustále zvyšuje svůj obrat. (Obrat v roce 2005 byl 574 miliónů CZK).


Klik pro větší náhled.
Obr.1  Budova Koposu a nová výrobní hala

Cílem společnosti je nejen udržet se na úrovni prvotřídních výrobců elektroinstalačních materiálů, ale především být ohleduplným partnerem, a to jak pro zaměstnance, tak především pro odběratele a obchodní partnery. „Náš zákazník je pro nás vždy na prvním místě a jeho spokojenost je naší nejlepší vizitkou. Proto přicházíme se stále novějšími produkty z řady bezolovnatých a bezhalogenových výrobků,“ vysvětluje Mgr. Marie Horská, vedoucí marketingu společnosti. Bezhalogenové produkty jsou vhodné pro instalaci ve velkých shromažďovacích prostorách, protože v případě požáru neprodukují toxické zplodiny. (Referenční stavby: Sazka Aréna, nové stanice pražského metra, nový terminál letiště Praha – Ruzyně).
Společnost sleduje kromě technické dokonalosti svých výrobků i jejich vliv na životní prostředí. Bezhalogenové i bezolovnaté produkty jsou charakteristické pro nový směr, který se společnost KOPOS Kolín rozhodla sledovat – ekologickou zodpovědnost a ohleduplnost k životnímu prostředí. Společnost trvale usiluje o to, aby její produkty co nejvíce chránily životní prostředí.


Klik pro větší náhled.
Obr.2 Výroba pancéřových trubek v roce 1986

Kořeny společnosti KOPOS Kolín a.s. sahají do roku 1926. Firma, která se vždy specializovala na výrobu elektroinstalačního materiálu, v současné době v České republice zaměstnává 355 lidí, jejichž průměrný plat je více než 18000Kč. Věkový průměr zaměstnanců KOPOSu Kolín a.s. je 41 roků a průměrná délka pracovního poměru činí více než 11 let.

www.kopos.cz

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

KOPOS Kolín a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Elektroinstalační krabice do zateplení a montážní deska do zateplení vyráběné v Koposu Kolín přinášejí konkrétní řešení elektroinstalace při dodatečném zateplování fasád, které na trhu chybělo. Více informací o těchto produktech naleznete zde ...
Po dvanácti letech jsme si s Janem Lojkáskem sedli u kávy a zavzpomínali na dobu, kdy jsme byli oba označováni za snílky. Server iiSEL a portál Elektrika.cz se v mnohém liší. Každý má zcela jiné zaměření. Pokud chcete vědět více podrobností, poslechněte si autora sami v tomto videospotu!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933