Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

KOPOS: Certifikát Bezpečný podnik získán již potřetí!


Document Actions
KOPOS: Certifikát Bezpečný podnik získán již potřetí!
V letošním roce opět Kopos Kolín úspěšně splnil požadavky auditu pro přidělení certifikátu Bezpečný podnik. Toto ocenění získal Kopos poprvé v roce 2001 a podruhé v roce 2005 ...
ze dne: 12.08.2008

V letošním roce opět Kopos Kolín úspěšně splnil požadavky auditu pro přidělení certifikátu Bezpečný podnik. Toto ocenění získal Kopos poprvé v roce 2001 a podruhé v roce 2005.

 „… a hlavně hodně zdraví“ - přání, které dostáváme a vyslovujeme neustále. Právě s ohledem na ochranu zdraví i v pracovním procesu, vyhlásilo ministerstvo práce a sociálních věcí v roce 1996 program Bezpečný podnik. Jeho cílem je zvýšit úroveň bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a ochrany životního prostředí. Certifikát se uděluje společnostem na základě auditu pro dobu tří let.

 

 „Získání certifikátu Bezpečný podnik již potřetí za sebou pro nás znamená potvrzení toho, že sepětí bezpečnosti a ochrany zdraví při práci se životem podniku se již stalo skutečností a je součástí života naší společnosti“, uvádí ing. Josef Vavrouch, generální ředitel společnosti Kopos Kolín. Politika společnosti zahrnuje hned po prvotřídní kvalitě výrobků, uspokojování požadavků zákazníků a dodržování platných předpisů snahu o zlepšování pracovního a životního prostředí, zvyšování bezpečnosti práce a ochrany zdraví, a to dokonce nad rámec platných norem a nařízení. „Jsme si vědomi toho, že to jsou právě lidé, kteří tvoří jádro podniku. Vážíme si našich zaměstnanců a vytváříme pro ně příjemné, bezpečné, kulturní pracovní prostředí, které přináší pracovní pohodu a tak přispívá k vyšší efektivitě a produktivitě práce“, dodává ing. Vavrouch.

 Kopos Kolín je výrobcem elektroinstalačního úložného materiálu. V roce 2007 činil obrat 782 milionů korun. Společnost od roku 1997 otevřela postupně v zahraničí 11 dceřiných obchodních společností, z toho 3 výrobně obchodní. V České republice firma zaměstnává 417 lidí, v dceřiných společnostech v zahraničí pracuje dalších 120 osob. Věkový průměr zaměstnanců Kopos Kolín a.s. je 42 let. Průměrný plat dosahuje v roce 2008 částky 20 713 Kč.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Malé zastavení nad krabicemi do omítky. V životě jsem nainstaloval více krabic na omítku, než pod omítku, ovšem na tom moc nezáleží. Občas se zamýšlím nad tím, kolik výrobců dodává na trh podobný produkt a jak se pro který my nakonec rozhodujeme. Nebo snad vidíme nějaké krabice, napočítáme potřebný počet kusů a pokračujeme? To asi ne.
Článek nabízí pohled za kulisy výroby plastových produktů KOPOS. Od vstřikování plastů až po extruzi, nahlédneme do tajů výroby. Automatizace hraje klíčovou roli při osazování instalačních krabic šroubky, kamery kontrolují, zda výrobek odpovídá kvalitativním vzorům ve tvaru a velikosti. Zajímavé je sledovat, jak stroje zvládají i složité úkoly, jako je krácení ohebných trubek. Výroba nezahrnuje pouze plastové díly, ale také pancéřové trubky, ocelové kabelové lávky a hliníkové instalační krabice. Každý detail má svůj význam. Více zde ...
Představte si, že míjíte firmu KOPOS každý den a jednoho dne se rozhodnete prozkoumat, co se skrývá za jejími červenými zdmi. Má krátká poznámka je jedné z předních českých výrobních společností elektroinstalačního materiálu. Prohlídku provozů nových technologií a automatizace jsem nemohl odmítnout. Chtěl jsem na vlastní oči vidět, jak oživují produkty známé nejen po celém Česku. Zjistil jsem například, jak malá změna v poměru přísad může radikálně změnit vlastnosti plastů a jak KOPOS využívá každý kousek odpadu k recyklaci.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933