Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konečně technický sešit do kterého radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to ...
  • Víme, že spotřebiče by neměly být připojeny na jeden obvod tak, aby jejich celkový výkon překročil kapacitu obvodu, jinak může dojít k jejich odpojení z důvodu přetížení. Některé domácí spotřebiče, jako je pračka, sporák nebo myčka nádobí, vyžadují ...

KOPOS: Katalog Nosné kabelové systémy 2015-16


Document Actions
KOPOS: Katalog Nosné kabelové systémy 2015-16
Pohybuje se vaše elektroinstalační činnost v oblasti administrativních budov nebo průmyslových aplikací? Řešíte ukládání vedení? Potřebujete plné, drátěné nebo třeba nerezové žlaby? Řešíte víceúrovňové kabelové prostory nebo rozvody posledních metrů prostřednictvím podlažních systémů? Tradiční český výrobce elektroinstalačních materiálů před několika dny vydal nový technický katalog s označením KNS, který se věnuje výše uvedenému sortimentu.
Miroslav Minařík, ze dne: 19.05.2015


Podívejme se na katalog tradičního českého výrobce elektroinstalačních materiálu Kopos Kolín, který je zaměřený na ukládání kabelových vedení. Již z názvu je cítit, že se zaměřuje především na průmyslovou a administrativní oblast.



Jak katalog vypadá
Styl Koposu Kolín v provedení katalogů je tradičně stejný. Také proč ne, pokud je technické provedení vyhovující, pak se mění pouze obsah. Pevný lepený hřbet drží pohromadě přes 180 stránek barevného křídového papíru.

Pro větší náhled klikněte!


Jak jsou informace podány
Jde o typický technický katalog bez edukativních textů. U detailů jednotlivých produktů nalezneme fotografii a okótovanou perokresbu, tabulku typů, rozměrů a dalších technických proměnných. Pod každou tabulkou jsou zpravidla  další související podrobnosti, které rozšiřují technickou představu o daném výrobku.

Pro větší náhled klikněte!

Co v katalogu objevíme

Kabelové žlaby Jupiter, Mars, nerezové kabelové žlaby, drátěné kabelové žlaby, kabelové lávky, podlahové instalace a v zadní části katalogu technické podrobnosti.


Pro větší náhled klikněte!

Koho katalog oslovuje
Pokud vezmeme projektanta jako prvního na řadě, který se zajímá o technické možnosti těchto systémů, pak jako druzí budou OSVČ řemeslníci. Ti často potřebují řešit nečekané situace, improvizace je jim hodně blízká a znalost sortimentu je v takových případech cennou devizou.


Pro větší náhled klikněte!

Můj závěr
Kopos Kolín spadá mezi populární dodavatele a znalost jeho produktů patří k základním informacím zbožíznalství každého zkušeného praktika. Pokud pracujete (třeba i z části) v oblasti průmyslových nebo administrativních objektů, měl by vás tento sortiment oslovit také.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírový katalog
kabelových úložných systémů KOPOS zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

KOPOS Kolín a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Článek nabízí pohled za kulisy výroby plastových produktů KOPOS. Od vstřikování plastů až po extruzi, nahlédneme do tajů výroby. Automatizace hraje klíčovou roli při osazování instalačních krabic šroubky, kamery kontrolují, zda výrobek odpovídá kvalitativním vzorům ve tvaru a velikosti. Zajímavé je sledovat, jak stroje zvládají i složité úkoly, jako je krácení ohebných trubek. Výroba nezahrnuje pouze plastové díly, ale také pancéřové trubky, ocelové kabelové lávky a hliníkové instalační krabice. Každý detail má svůj význam. Více zde ...
Představte si, že míjíte firmu KOPOS každý den a jednoho dne se rozhodnete prozkoumat, co se skrývá za jejími červenými zdmi. Má krátká poznámka je jedné z předních českých výrobních společností elektroinstalačního materiálu. Prohlídku provozů nových technologií a automatizace jsem nemohl odmítnout. Chtěl jsem na vlastní oči vidět, jak oživují produkty známé nejen po celém Česku. Zjistil jsem například, jak malá změna v poměru přísad může radikálně změnit vlastnosti plastů a jak KOPOS využívá každý kousek odpadu k recyklaci.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933