Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

KOPOS: Katalog kabelových nosných systémů 2011-2012


Document Actions
KOPOS: Katalog kabelových nosných systémů 2011-2012
Ukládání vedení do žlabů, či roštů je v rozsáhlejších instalacích nikoliv pouze obvyklé, ale také logické. Dnes i menší objekt může být technologiemi doslova "zadrátován". Počítat s vedením pod omítkou je dnes často pošetilé. Kabelové systémy dnes máme mnohé, pouze si vybrat ten vhodný. O kolika systémech víte vy? Držím před sebou katalog osvědčené značky, pojďme se podívat co je uvnitř ...
Jaroslav Borovec, ze dne: 21.10.2011

Kopos Kolín, poté co koupil výrobu Mars žlabů v Šardicích, pořídil výkonnou linku, která dokáže zásobovat nabízenými typy žlabů možná půl Evropy. Ovšem pouze schopnost vyrábět nestačí. Bez vývoje, technické podpory, marketingu a zajištěné distribuce by byť kvalitní produkty zely samotou ve skladech. Kopos jako tradiční značka má zkušenosti ve všech oblastech. Podívejme se na jejich katalog kovové řady úložných systémů.

11

Obsah katalogu
Lepený sešit s děrovaným hřbetem v sobě ukrývá sedm kapitol, které vypovídají důležité detaily o kovové nabídce.
  • kabelové žlaby Jupiter
  • kabelové žlaby Mars
  • kabelové žlaby Nerez
  • drátěné kabelové žlaby
  • kabelové lávky
  • podlahové instalace
  • technické informace
Každá kapitola popisuje věrně jednotlivé díly tak, aby projektant, ale i následně další profese jako montér, či revizní technik mohl dohledat potřebná technická data.

11 11
Pro větší náhled kliknout!

Jednotlivé části systému mají fotografii i rozměrový technický výkres. Přiložené tabulky vypovídají vše o rozměrech, hmotnosti, počtu šroubů pro jedno spojení, ale také způsobu zinkování, resp. možné povrchové úpravě (Sendzimir, žárové zinkování ponorem, polyester, epody ...). Samozřejmě jsou každého typu položky i důležité vysvětlivky.
Sortimentu nechybí i příslušenství. V katalogu naleznete i příchytky, svorky, šrouby, kotvy, chrániče hran, průchodky, ale také i zinkový sprej pro případ zapravení seřízlé části žlabu.

33
Pro větší náhled kliknout!

Pro úplný přehled všech prvků systému naleznete vždy v úvodu zobrazenou konstrukci ze všech dílů. Souběžně s vedlejší tabulkou ve které dohledáte typové označení vybrané části. Častým dotazem jsou rozteče vzpěr v závislosti na typu žlabu a zatížení. Pro tento účel naleznete praktické přehledové grafy.
Zcela samostatnou kapitolou jsou určitě podlahové systémy určené do mazaniny, zdvojené, či duté podlahy. Vybrat si můžete z mnoha variant hranatých nebo kulatých vík.

V závěru nalezneme podrobné technické informace o povrchové úpravě, mechanické odolnosti, elektromagnetické kompatibilitě, doporučení pro instalaci, balení a skladování, ale také o číslech norem, kterých se uváděné produkty dotýkají.

A technická podpora?
S Koposem komunikujeme pravidelně a vše co není za informace zřejmé z technických podkladů je dodáno ve velmi slušných časech. Uvedený katalog je na pracovištích našich projektantů běžně dostupný.


POKUD PRACUJETE V OBORU
máte možnost si o tento sešit zažádat
níže uvedeným formulářem!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

KOPOS Kolín a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Malé zastavení nad krabicemi do omítky. V životě jsem nainstaloval více krabic na omítku, než pod omítku, ovšem na tom moc nezáleží. Občas se zamýšlím nad tím, kolik výrobců dodává na trh podobný produkt a jak se pro který my nakonec rozhodujeme. Nebo snad vidíme nějaké krabice, napočítáme potřebný počet kusů a pokračujeme? To asi ne.
Článek nabízí pohled za kulisy výroby plastových produktů KOPOS. Od vstřikování plastů až po extruzi, nahlédneme do tajů výroby. Automatizace hraje klíčovou roli při osazování instalačních krabic šroubky, kamery kontrolují, zda výrobek odpovídá kvalitativním vzorům ve tvaru a velikosti. Zajímavé je sledovat, jak stroje zvládají i složité úkoly, jako je krácení ohebných trubek. Výroba nezahrnuje pouze plastové díly, ale také pancéřové trubky, ocelové kabelové lávky a hliníkové instalační krabice. Každý detail má svůj význam. Více zde ...
Představte si, že míjíte firmu KOPOS každý den a jednoho dne se rozhodnete prozkoumat, co se skrývá za jejími červenými zdmi. Má krátká poznámka je jedné z předních českých výrobních společností elektroinstalačního materiálu. Prohlídku provozů nových technologií a automatizace jsem nemohl odmítnout. Chtěl jsem na vlastní oči vidět, jak oživují produkty známé nejen po celém Česku. Zjistil jsem například, jak malá změna v poměru přísad může radikálně změnit vlastnosti plastů a jak KOPOS využívá každý kousek odpadu k recyklaci.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933