Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

KOPOS: Katalog elektroinstalačních krabic 2012


Document Actions
KOPOS: Katalog elektroinstalačních krabic 2012
Elektroinstalační krabice jsou neodmyslitelnou součástí každé instalace. Kolik znáte provedení krabic? V tomto pracovním sešitě je vše pěkně shrnuto i pro toho, kdo v oboru začíná. Popis jednotlivých produktů s obrázkovým popisem. U vybraných kapitol nechybí ani obrázkový návod. Tento sešit užije teoretik i praktik ...
Jiří Macháček, ze dne: 18.05.2012



KOPOS Kolín se od nepaměti zabývá výrobou úložných systémů pro kabely a vodiče. Vývojová pracoviště přináší do výroby nové prvky, které značku KOPOS stále udržují ve středu zájmu odběratelů. Přes poměrně velkou konkurenci můžeme spatřovat v regálech velkoobchodníků stále velkou část položek této značky. Co tedy KOPOS pro nás má v tomto technickém sešitě?

1

Jak již samotný název napovídá, jde o krabice nejrozmanitějších použití. V tomto výčtu prakticky nechybí nic z variant, které se na našem trhu používají. Patrně nejznámější provedení jsou krabice pod omítku. Stále žhavou novinkou označuji krabice do zateplení. Novinkou proto, že pokud si provedeme kontrolu na stavbách, pak zjistíme, že je stále mnoho investorů i dodavatelů kteří toto řešení vůbec neznají. Krabice do dutých stěn také není nutno představovat. Různá provedení lze montovat i podle obrázkového návodu uvedeného na koci kapitoly.

3 4
Pro větší náhled kliknout!

Lištové krabice sice nevidíme v domácnostech tak často, ale v prostorách s dodatečnými instalačními prvky docela často. Podobně jako krabice v (plastovém nebo kovovém) uzavřeném provedení se hodí více do průmyslu nebo pracovních prostor jsou vyhledávány také. Elektroinstalační krabice v bezhalogenové verzi zase vyžadují bezpečnostní předpisy. A samozřejmě je pamatováno na nezbytné příslušenství jako např. víčka, opravné nástavné trny, zaslepovací víčka, nástavné rámečky, distanční rozpěrky, universální montážní kroužky, přepážky, tepelně izolační podložky, různé svorkovnice (věnečky, bezšroubové, či ekvipotencionální). Extra kapitolou jsou praktické pomocné násroje.

5
Pro větší náhled kliknout!

Program krabice do betonu je doplněn opět obrázkovým průvodcem montáže. A samozřejmě nechybí kapitola krabic určených do podlahy, ve které naleznete kromě popsaných a vyobrazených položek také podrobný popis problematiky. Tím končí stručný výčet obsahu praktického pracovního sešitu věnovanému krabicím z Kolína.

6
Pro větší náhled kliknout!

Závěr:
Tento technický materiál bude samozřejmě zajímat zvídavé elektrotechniky v praxi, spolu s kolegy v administrativě samozřejmě. Osobně vítám rozdělení širokého výrobního programu KOPOS Kolín na jednotlivé sešity, protože se s jednotlivými částmi pracuje lépe.

POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si o tento katalog zažádat
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Malé zastavení nad krabicemi do omítky. V životě jsem nainstaloval více krabic na omítku, než pod omítku, ovšem na tom moc nezáleží. Občas se zamýšlím nad tím, kolik výrobců dodává na trh podobný produkt a jak se pro který my nakonec rozhodujeme. Nebo snad vidíme nějaké krabice, napočítáme potřebný počet kusů a pokračujeme? To asi ne.
Článek nabízí pohled za kulisy výroby plastových produktů KOPOS. Od vstřikování plastů až po extruzi, nahlédneme do tajů výroby. Automatizace hraje klíčovou roli při osazování instalačních krabic šroubky, kamery kontrolují, zda výrobek odpovídá kvalitativním vzorům ve tvaru a velikosti. Zajímavé je sledovat, jak stroje zvládají i složité úkoly, jako je krácení ohebných trubek. Výroba nezahrnuje pouze plastové díly, ale také pancéřové trubky, ocelové kabelové lávky a hliníkové instalační krabice. Každý detail má svůj význam. Více zde ...
Představte si, že míjíte firmu KOPOS každý den a jednoho dne se rozhodnete prozkoumat, co se skrývá za jejími červenými zdmi. Má krátká poznámka je jedné z předních českých výrobních společností elektroinstalačního materiálu. Prohlídku provozů nových technologií a automatizace jsem nemohl odmítnout. Chtěl jsem na vlastní oči vidět, jak oživují produkty známé nejen po celém Česku. Zjistil jsem například, jak malá změna v poměru přísad může radikálně změnit vlastnosti plastů a jak KOPOS využívá každý kousek odpadu k recyklaci.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933