Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Konference Perspektivy automatizace na veletrhu AMPER 2012


Document Actions
Konference Perspektivy automatizace na veletrhu AMPER 2012
Perspektivy automatizace, součást doprovodného programu veletrhu Amper (20. března 2012, 12:30 až 17:00, sál P1 v hale P), nejsou klasickou vědeckou konferencí ani souborem firemních prezentací. Pořadatelé se v programu soustředili zejména na přehledové a mírně polemické příspěvky, které se budou zabývat současným stavem a trendy na trhu průmyslové automatizace v Evropě a v České republice, výzkumem a vývojem v oboru ...
Komerční sdělení, ze dne: 14.03.2012
reklama

 

Průmyslová automatizace je na veletrhu Amper (20. až 23. 3. 2012, Brno) stále významnějším oborem. Letos bude její prezentace soustředěna především do haly V.

Perspektivy automatizace, součást doprovodného programu veletrhu Amper (20. března 2012, 12:30 až 17:00, sál P1 v hale P), nejsou klasickou vědeckou konferencí ani souborem firemních prezentací. Pořadatelé se v programu soustředili zejména na přehledové a mírně polemické příspěvky, které se budou zabývat současným stavem a trendy na trhu průmyslové automatizace v Evropě a v České republice, výzkumem a vývojem v oboru, ale také vzděláváním nových odborníků.

O evropském trhu s automatizační technikou bude hovořit Florian Güldner z poradenské společností ARC Advisory Group (přednáška v anglickém jazyce bude tlumočena do češtiny). Prof. Michael Šebek z katedry řídicí techniky FEL ČVUT promluví o současných trendech ve výzkumu v oboru automatického řízení z pohledu mezinárodních odborných společností IEEE a IFAC a o výuce automatického řízení nejen na jejich katedře. Miroslav Dub z firmy Sidat Praha přednese úvahu na téma MES – očekávání, dosavadní zkušenosti, perspektivy dalšího vývoje. O moderním dispečinku a vyspělých formách efektivního řízení a zpracování dat bude hovořit Roman Krusberský z firmy SCADA Servis. Tématem příspěvku doc. Petra Horáčka z výzkumného centra AT Prague Lab společnosti Rockwell Automation bude modelování a simulace v průmyslové automatizaci. Karel Bílek z firmy B+R Automatizace bude prezentovat téma efektivní tvorba softwaru pro průmyslové projekty. Otto Havle (FCC průmyslové systémy) představí projekt využití automatického měřicího systému s robotem a kamerou pro získávání dat ke statistickému vyhodnocení způsobilosti výrobních procesů a kontrole kvality výroby. Vladimír Schnurpfeil z firmy Murrelektronik bude hovořit o využití Ethernetu v průmyslu. To je výběr z obsáhlého programu, v němž se najde čas i na přehlednou prezentaci vystavovatelů z oboru průmyslové automatizace na veletrhu Amper. Na závěr semináře bude prostor pro vzájemné diskuse přednášejících a posluchačů a pro dvoustranné rozhovory.

To je jen výběr z obsáhlého programu, v němž se najde čas i na přehlednou prezentaci vystavovatelů z oboru průmyslové automatizace na veletrhu Amper. Na závěr semináře bude prostor pro vzájemné diskuse přednášejících a posluchačů a pro dvoustranné rozhovory.

ZDE naleznete kompletní program semináře a možnost registrace. Díky přízni partnerů a veletržních správ Terinvest a Veletrhy Brno je účast na semináři bezplatná.

Pořadatelem semináře je nakladatelství FCC Public. Seminář se koná pod záštitou Českomoravské elektrotechnické asociace a Českomoravské společnosti pro automatizaci. Odborným garantem je prof. Petr Vavřín, emeritní rektor VUT v Brně.

 

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933