Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Uvědomělý elektrikář.....


Document Actions
uvop_10.jpg
Nevíte kam pro kvalitní elektrikáře? Dávejte pozor na stanicích pohonných hmot! Je prý možné, že ten, kdo vám "šudlí" okno, je uvědomělý občan elektrikář, který ještě neví, že jeho místo je právě ve vaší dílně!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 26.08.2004
reklama

Nepochybuji o skutečnosti, že je potřebné znát dějiny. Učit se od nepřítele. Učit se, učit se, učit se..... A tak jsem přemýšlel, kde najdu nového, kvalitního pracovníka. Jeden z mých obchodních partnerů mi místo tipu, poslal tento soubor .avi. Prý pro inspiraci. Celý soubor má 25MB, tak pokud si jej někdo nechce (zde) stahovat, pak příběh okomentuji.... (červený je pochopitelně originál, ať je to stylové).

Při kterém si benzínovém čerpadle pracuje soudruh Vyskoč.
To ještě v dobách, kdy zahradní konev sloužila i v jiných oborech.....

Jak je vidět, jeho práce není zrovna nejnamáhavější....
Opravdu Vyskoč nepotřeboval velké násobilky, stačilo pouze být střízlivý, aby se trefil do nádrže.

Při tomto snímku mne imponoval pozdrav. To krátké zasalutování po odebrání bankovek, totiž bylo místo vydané stvrzenky.

Zvláště, když vozidla stále nejezdí.
Nedivím se, že taková práce Vyskočovi nezamlouvala, být placen od hodiny a v těch novinách jen demagogie a agitace....

Vždyť aby se silný, zdravý chlap styděl sám před sebou. No, nekřivdíme soudruhovi Vyskočovi. Už delší dobu se mu zdá jeho práce málo produktivní. Je přece uvědomělým občanem.
Zde ovšem dnešní Vyskoč spíše přemýšlí, zda se má hodit marod, nebo jak by co nejdříve vzal "kramle"....

Tady si všiml, že jej sakra něco hodně tlačí! Co to je? Ááááá, to je výuční list! Co to vlastně jsem? Hmmm, asi elektrikář.... Když to tady píší...
Jsem přece vyučeným elektrikářem. Říká si soudruh Vyskoč v duchu.

Je vidět, že byl Vyskoč opravdu "Lojza", protože si řekl....
A odborníky náš průmysl potřebuje.
.... u čerpadla to byl určitě dobrý džob, (pokud si všimnete na konci filmu, jak dámská obsluha přijímá tringelt).

Soudruh Vyskoč se rozhodl. Dnes již pracuje ve velkém elektrotechnickém závodě jako vážený odborník.
Je k nevíře, jak takové poleno, které ani nevědělo, že je elektrikář, se stal tak rychle "váženým odborníkem". Patrně ano, připojování svorkovnice motoru sice zvládne i zaškolený primitiv, ovšem spouštět zařízení pomocí vypínače s krytím IP00, to je samostatná činnost, práce pod napětím, příkaz "B", pracovní postupy, tak tedy to byl odborník!

Soudruh Vyskoč se plně zapojil do budovatelského úsilí o novou, šťastnější republiku. Uvědomil si, že jeho schopnosti byly na předešlém místě nevyužité a přešel do výroby.
A zde je to, co stále hledám. Zaměstnance, který by se zapojil do budovatelského úsilí. Bohužel dnes ti, kteří dnes ví, že jejich schopnosti jsou větší, zásadně nechtějí pracovat, ale vykořisťovat! A tak mi zbývají pouze ti neuvědomělí, kteří možná neví, že jejich místo je u mne v dílně!

A benzínové čerpadlo? Nezůstalo opuštěné! Práci soudruha Vyskoče, který si uvědomil, že místo muže je ve výrobě a ženy v distribuci, zastává dne soudružka Tredovičová.
Když vidím, jak soudružka Tredovičová běhá kolem toho čerpadla v šatech, tak nevím, zda bych ji zaměstnal.

A tak dnes koukám na Shellu, Aralu, OMV, zda mi třeba neškrabe okno nějaký uvědomělý elektrikář s platnou vyhl. 50/78Sb.

Alex Petřina

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Videospot názorně ukazuje použití můstkových systémů pro propojení řadových svorek. K použití není potřeba speciálních nástrojů, přes to je připravena praktická pomůcka. Řešení, které umožňuje přehledné spojení sousedících i vzdálenějších svorek včetně rozdílných průřezů ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933