Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konečně technický sešit do kterého radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to ...
  • Víme, že spotřebiče by neměly být připojeny na jeden obvod tak, aby jejich celkový výkon překročil kapacitu obvodu, jinak může dojít k jejich odpojení z důvodu přetížení. Některé domácí spotřebiče, jako je pračka, sporák nebo myčka nádobí, vyžadují ...

KOČÍ-VALÁŠEK: Nové i repasované transformátory


Document Actions
KOČÍ-VALÁŠEK: Nové i repasované transformátory
Potřebujete transformátor, ale máte napjatý rozpočet? Co tedy ušetřit a raději se poohlédnout po kvalitně repasovaném kusu? Zajímá-li vás, jak v dnešní nesnadné ekonomické situaci snížit náklady při pořizování těchto druhů zařízení, tak bychom měli jeden tip ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 7.07.2010
reklama

Rozhovor sledujte v tomto videospotu ...

Při dnešní složité ekonomické situaci potěší nabídka repasovaných olejových a suchých transformátorů o výkonech od 50kVA do 10MVA, pro provozní vstupní napětí do 35kV od společnosti KOČÍ-VALÁŠEK. Zařízení jsou profesionálně repasovaná, včetně hlavní revize, zkušebních protokolů předepsaných zkoušek a měření dle ČSN EN, protokolů PCB a dvouleté záruky.

V portfóliu této společnosti se ovšem nalézají také úplně nové produkty splňující požadavky evropských norem EC76, IEC726, HD428, HD538, HD464, včetně příslušenství a souvisejících produktů, viz následující přehled:

  • Trafostanice
    - jednosloupové, pro výkony transformátorů do 400kVA (zatížení do 1950kg)
    - dvousloupové, pro výkony transformátorů do 630kVA (zatížení do 2350kg)
  • Olejové distribuční transformátory
    - hermetizované provedení, výkonová řada 50–2500kVA, pro vn do 36kV
  • Suché distribuční transformátory
    - vinutí zalévané epoxidovou pryskyřicí, výkonová řada 100–2500kVA, pro vn do 36kV
  • Olejové výkonové transformátory
    - s regulací napětí, určené do výkonu 40MVA a maximální vyšší napětí je 72,5kV
  • Speciální transformátory
    - autotransformátory,
    - zemnící, měnírenské nebo pecní transformátory
    - tlumivky, apod.
  • Svorky, antivibrační podložky a další příslušenství k transformátorům

Dále společnost KOČÍ-VALÁŠEK poskytuje řadu služeb v oblasti uvedeného sortimentu, například pravidelné kontroly, údržby či revize dle ČSN 33 1500.

Za zajímavou službu považujeme možnost bezplatného vyhotovení výpočtu činných ztrát vašeho transformátoru a následný návrh optimalizačního řešení, kdy stačí zájemcům jen doložit potřebné údaje.
Jde o pěkný příklad péče o zákazníky (ať už potenciální či stávající), kdy nemusíte být klientem a stejně je vašemu problému věnováno patřičné úsilí.

Více informací naleznete na webových stránkách této společnosti.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933