Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

KNX: Řízení osvětlení - detektory pohybu a přítomnosti


Document Actions
KNX: Řízení osvětlení - detektory pohybu a přítomnosti
Současné požadavky na úsporu energie vedou k řešením, která výrazně posouvají vnímání detektorů pohybu běžnými uživateli. V minulých letech přinášely detektory pohybu do našich domovů hlavně větší bezpečí a pohodlí. V současné době se stále důležitějším stávají úspory energie, ve smyslu snižování nákladů a ochrany životního prostředí. S cílem uspokojit tyto požadavky vyvinula společnost B.E.G. novou řadu výrobků, které přispívají k optimálnímu řízení světla a tepla v budovách.
Přednášející, ze dne: 14.12.2015
reklama


Energetické bilance vypracované společností B.E.G. ukazují na výrazné úspory energie při použití detektorů B.E.G., a to nejen v kombinaci s úspornými světelnými zdroji.

Detektory přítomnosti mohou přispět k dosažení významných úspor energie tím, že zapínají svítidla, topení a ventilaci pouze tehdy, kdy je to skutečně třeba. Do celkového osvětlení zahrnují také dostupné denní osvětlení, a tím rovněž snižují náklady na energii a současně šetří přírodní zdroje.

Detektory přítomnosti – úspora energie
Detektory přítomnosti jsou detektory pohybu, jejichž úhel záběru je 360°, takže mohou být navrženy pro instalaci do stropů a pro vnitřní použití, a mohou tudíž regulovat celkový jas reakcí na výsledky měření různých zdrojů světla (přírodního a umělého). Detektory přítomnosti B.E.G. vyhovují různým způsobům použití a všem speciálním požadavkům uživatelů.

Řada výrobků B.E.G. zahrnuje detektory přítomnosti také pro všechny BUS aplikace: DALI, DSI, KNX/EIB, LON a speciální přístroje na napětí 11 až 48V. Nové digitální detektory (PD2, PD4 a PD9), nástupci analogových detektorů přítomnosti, umožňují uživatelům používat u elektronických předřadníků systém DSI i DALI.
  
Detektory pohybu – inteligentní domov
Venkovní detektory pohybu B.E.G. s nejnovější technikou PIR využívají k detekci zdrojů pohybu infračervené záření a zapínají a vypínají připojená svítidla v závislosti na okolních světelných podmínkách. Jsou přednostně používány ve venkovních svítidlech nainstalovaných na domech, a díky nim lze spořit energii, snižovat náklady a zajistit maximální bezpečnost. Nový dálkově ovládaný Luxomat RC – plus next s moderními čidly a dynamickým nastavováním časového zpožďování je v podstatě standardem pro všechny detektory pohybu.

Nastavení dohledu nad světlem
Kombinace detektorů pohybu a zvuku (Indoor 180-R/T/TR) je moderní a unikátní. Luxomat Indoor 180 je automatický spínač světla, který šetří elektrickou energii tím, že spíná svítidla v soukromých i komerčních prostorech. Schodiště, chodby, vstupní haly, kuchyně a koupelny v rodinných domech, barech a restauracích, hotelech, kancelářích a nemocnicích jsou vhodným místem pro umístění těchto detektorů.


Na přednášku Miroslava Kopeckého, která se uskutečnila v rámci konference k 25. výročí založení mezinárodní KNX asociace:



Krátce o společnosti B.E.G.
Společnost B.E.G. Brück Electronic byla založena před 40 lety v roce 1975. Činnost zahájila vývojem a výrobou svítidel pro nouzové osvětlení. Detektory pohybu byly do jejího výrobního programu začleněny v roce 1986. Poté sortiment doplnily výrobkové skupiny Videolux a Luxomat Ecolight. Nové prodejní a logistické centrum nedaleko výrobního a vývojového oddělení v Lindlaru (Německo) bylo uvedeno do provozu v roce 2014. Nyní se společnost B.E.G. těší výborné pověsti nejen v Německu, ale i v mnoha zemích světa, kde je zastoupena pobočkami a distributory.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

KNX národní skupina České republiky, z.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Úvodní, stručná verze rozhovoru s Jiřím Konečným zmiňuje, jak různé technologické trendy a požadavky na funkčnost a adaptabilitu ovlivňující vývoj systémů chytrých domů ve světě. Jak se český trh snaží v této oblasti držet krok s německými trendy. Diskutuje o vlivu levných produktů na trhu a jak se výrobci musí vyrovnávat s očekáváními spotřebitelů po vyšší kvalitě a více funkcích. Jak velké technologické firmy jako Google, Amazon nebo Apple formují trh s chytrými domy vytvářením komplexních ekosystémů. Předpovídá, že budoucnost bude směřovat k ještě větší integraci a inovacím v oblasti chytrých domovů, které budou přístupné širšímu spektru spotřebitelů. Více zde ...
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
První hromosvodní centrum v České republice bylo před třemi léty otevřeno v odborném učilišti v Chomutově. Minulý týden se objevilo na zcela nové adrese. Vše v souvislosti s narozeninami LUMA Plus a rekonstrukcí jejich sídla ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933