Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

KNIHA: Rekonstrukce elektrických rozvodů v panelových domech


Document Actions
KNIHA: Rekonstrukce elektrických rozvodů v panelových domech
Co se starými paneláky? Kudy vedou vodiče? Co když se mi někde upálí zelenožlutý? Jak jej vytáhnu? Jak jej protáhnu .... A spoustu jiných dotazů často slýchávám právě na toto téma. Samozřejmě víme, že co panelák, to často unikát. I přes to, že byl vystavěn podle jednotné koncepce, v mnohých případech zapracovala lidská tvořivost, zlaté české ručičky, které se tenkrát dokázaly rychle vyrovnat s nedostatky socialistického zásobování.
Jiří Macháček, ze dne: 23.01.2007
reklama

Co se starými paneláky? Kudy vedou vodiče? Co když se mi někde upálí zelenožlutý? Jak jej vytáhnu? Jak jej protáhnu ....

A spoustu jiných dotazů často slýchávám právě na toto téma. Samozřejmě víme, že co panelák, to často unikát. I přes to, že byl vystavěn podle jednotné koncepce, v mnohých případech zapracovala lidská tvořivost, zlaté české ručičky, které se tenkrát dokázaly rychle vyrovnat s nedostatky socialistického zásobování. Operativní změny však s příliš velkou pečlivostí nebyly zaznamenány a tak se dnes často nestačíme divit.

Autor této publikace Karel Dvořáček uvádí některé odpovědi jak se vyrovnat se stavem elektroinstalace, který je vámi obklopen a jste z něj třeba i nešťastní. Kniha nemůže přinést přesný návod krok za krokem, však může upozornit na mnohá zákoutí, která se často vyskytují a způsob možného řešení.

O tom, že je tato problematika stále vyhledávanou svědčí již druhé, inovované vydání. Kniha je využívaná jak odborníky, kteří nachází nové informace, tak i laiky, kteří hodnotí stav svých rozvodů a rozhodují se, zda stačí na opravu sami, nebo zda bude vhodnější zavolat odborníka.

Mezitím co, u rodinných domů se objevují svépomocné rekonstrukce podstatně častěji, tak u rekonstrukcí v panelových domech se naopak objevuje čím dál více, požadavků u montážních firem. Samozřejmě je příčinou neznalost nosných konstrukcí a složitost uložení vedení v betonových prefabrikátech.

Autor: Ing. Karel Dvořáček
Svazek 76, základní edice ELEKTRO
Formát A5, 130 stran, 41 obrázků, 25 tabulek, 3 přílohy
ISBN 80-86230-41-4
OBSAH
  • ZAHRANIČNÍ ZKUŠENOSTI S REGENERACÍ PANELOVÝCH BYTOVÝCH DOMŮ
  • PŘÍPRAVA REKONSTRUKCE ELEKTRICKÝCH ROZVODŮ V PANELOVÉM BYTOVÉM DOMĚ
  • STÁVAJÍCÍ STAV V ČR
  • HLAVNÍ ZÁVADY ELEKTRICKÝCH ROZVODŮ V BYTOVÝCH PANELOVÝCH DOMECH
  • Hlavní závady elektrických rozvodů v bytech
  • Hlavní závady elektrických rozvodů ve společných prostorách domů
  • Hlavní závady sdělovacích rozvodů
  • Hlavní závady hromosvodů
  • REGENERAČNÍ OPATŘENÍ
  • Elektrické rozvody ve společných prostorách
  • Elektrické rozvody v bytech
  • ELEKTRICKÉ ROZVODY V KOUPELNÁCH (BYTOVÝCH JÁDRECH)
  • Základní typy bytových jader používané v hromadné bytové výstavbě panelových bytových domů
  • Rekonstrukce elektrických rozvodů v bytových jádrech
  • VÝBĚR ELEKTRICKÝCH SPOTŘEBIČŮ PRO BYTY DLE VELIKOSTI DOMÁCNOSTI
  • Základní kritéria pro volbu elektrických spotřebičů pro byty
  • Příklad protokolů o určení vnějších vlivů
  • Nejužívanější výrazy v oblasti elektrických rozvodů v bytové výstavbě panelových domů
  • Značky pro elektrotechnická schémata – přehled nejčastěji se vyskytujících na výkresech bytových panelových domů

 

Kniha je již vyprodána!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Řešíte, jakou ochranu před bleskem zvolit? Co vám říká pojem oddálený hromosvod? Jak konstruovat tuto ochranu v různých podmínkách radí společnost Dehn. Nechybí výtažky z norem, tabulky a konkrétní postupy. Více zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933