Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

KNIHA: Nikola Tesla a jeho tajné vynálezy


Document Actions
KNIHA: Nikola Tesla a jeho tajné vynálezy
Máte rádi literaturu faktu? Zajímají Vás skutečné příběhy reálných postav, které se nějakým zásadním způsobem vryly do paměti lidstva? Pak právě Vy byste měli napnout pozornost k publikaci, která vyšla v letošním roce, věnující se významnému objeviteli na poli elektrického inženýrství Nikolu Teslovi.
Pavlína Červená, ze dne: 18.08.2008
reklama
Puštěná televize, nabíjející se mobil, vyvářející se prádlo v pračce...
To všechno jsou úkony, při nichž se neobejdeme bez elektrického proudu. Komu jsme vděčni za objevení střídavého proudu, jež vedlo ke všeobecnému rozšíření elektřiny? Byl to právě Nikola Tesla, který ve svých četných pokusech a vynálezech dospěl až k tomuto výsledku. Právě Teslovy vynálezy jsou tématem knihy Davida Childresse, jež je v českém překladu vydávána pod názvem Nikola Tesla a jeho tajné vynálezy.

Tato kniha uvádí čtenáře do světa geniálního a tajemného vynálezce,
jehož význam je plně doceňován až v poslední době. Páteř knihy tvoří Teslův traktát "Problematika zvyšování energie lidstva", který byl napsán v roce 1900. Z tohoto spisu se dozvíme více o Teslově pohledu na duchovní pouť člověka a celého lidstva. Vynálezce se podrobně rozepisuje o tom, co člověka na jeho cestě sráží a co ho naopak žene vpřed. Tento cenný dokument obsahuje i řadu vědeckotechnických prognóz a zaobírá se způsoby získávání energie, která je v přírodě volně k dispozici.

Kniha je strukturována do několika kapitol,
přičemž úvodní kapitola se zaobírá Teslovým životem s kladením důrazu na období, kdy se přestěhoval do USA. Následující kapitola věnuje pozornost konkurenci mezi Teslou a jeho soudobým rivalem Thomasem Edisonem, jenž byl zastáncem stejnosměrného proudu. Zbývající část knihy tvoří zasvěcené články věnující se dalším Teslovým vynálezům (např. elektrický automobil nebo laserové zbraně a paprsky smrti), jež byly většinou publikované při příležitosti stého výročí Teslových pokusů s dálkovým přenosem energie v Colorado Springs. Pod hlavičkou dvou statí je pak podepsán jeden z předních světových znalců Teslova života a díla.


Dřevoryt zachycující Teslu, který si pouští do těla proud o síle 250 000 voltů

Teslovy vynálezy měly dalekosáhlé praktické dopady v mnoha oblastech lidského života, z toho důvodu se o jeho osobnost zajímaly mnohé zpravodajské služby. Na samotném závěru knihy se tak můžete seznámit se stručnými údaji, které o Teslovi nashromáždila FBI.

Téměr dvousetstránková kniha je doplněna pro lepší představivost čtenáře četnými obrázky ilustrující Teslovy experimenty.

Nikola Tesla byl génius, jemuž "...
jsme vděčni nejen za ohromnou úsporu tvrdé lidské práce, tedy za tak univerzální věc, jakou je v dnešní době střídavý proud, ale i za další velké množství prospěšných a humánních vynálezů, které obohacují náš každodenní život...".

Pokud máte rádi literaturu faktu a zajímají Vás další Teslovy experimenty, právě pro Vás je tato kniha správnou volbou.

David Childress: Nikola Tesla a jeho tajné vynálezy

Historie vydání:

  • 1. vydání - červenec 2008 - ISBN 80-86459-57-8, EAN 9788086459578, 150Kč
  • 2. vydání - duben 2012 - ISBN 978-80-970875-0-0, EAN 9788097087500, 199Kč


Cena: 191 Kč

Uvedený titul lze níže uvedenou objednávkou pořídit přímo od vydavatelství Ben

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
BEN - technická literatura s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933