Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KNIHA: Elektroinstalace krok za krokem (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.10.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KNIHA: Elektroinstalace krok za krokem


KNIHA: Elektroinstalace krok za krokem
Kniha určená početné skupině uživatelů elektroinstalací, kteří částečně chtějí proniknout do světa elektrikářů. Ti, kteří chtějí vědět základní principy při ukládání vedení, montáže přístrojů a nezbytné pohledy na požadavky bezpečnosti, mají možnost studia této informativní příručky ...
Vilém Gracias, ze dne: 8.10.2007

Vydavatelství Grada vydala publikaci Josefa Kunce o základních informacích problematiky domovní elektroinstalace. V knize spotřebitel nalezne mnoho tajů, které jsou před jeho zraky často skryty. Obecně lze říci, že kniha obsahuje výsledné informace, které se kvalifikovaný elektrikář učí několik roků. V žádném případě tedy tato publikace nenahradí elektrikáře, ale umožní porozumět jeho odborné řeči.

Jak se klade vedení. Možnosti uložení vodičů nebo kabelů. Autor popisuje možnosti, které nabízí různí renomovaní výrobci materiálů. O jaké instalaci uvažovat v paneláku, ve zděném domě nebo třeba v dřevostavbě. K objevení je také přehled rozvodnic a rozvaděčů. Přehled nejběžnějších přístrojů používaných v domovních instalacích.


Kliknout pro větší náhled!

Veliký díl knihy je určen popisu spínačů, silových, anténních a datových zásuvek. Část je věnovaná elektronické požární signalizaci. A protože autor Josef Kunc je projektový manažer systémových instalací (KNX/EIB, inteligentní instalace), v závěru naleznete také krátké pojednání o elektroinstalacích vyšší třídy.

Jak jsem se již zmínil, jde o odborný obsah odborníkům známý, napsán lehčí formou, pro spotřebitele lépe "stravitelnou".

Je nám líto, ale kniha již není dostupná.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.