Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

KNIHA: Elektrické přípojky z vedení distribučních soustav


Document Actions
KNIHA: Elektrické přípojky z vedení distribučních soustav
... a připojování zákazníků. Již při čtení první kapitoly pochopíme, že ukrást trochu energie je zločinem vyšším, než u jiných komodit. Někdo prozíravý již dávno tušil, že lidstvo bude na elektřině totálně závislé ...
Vilém Gracias, ze dne: 26.05.2010


Ale abych snad nepodsouval autorovi knihy Václavu Macháčkovi moje slova, všimněte si prosím, že autorem tohoto článku jsem sám.

I přes to, že se připojovací podmínky v jednotlivých regionech mohou lišit, tato kniha popisuje základ filozofie distribuce. Jednotlivé odchylky pak čtenář po přečtení snáze pochopí. Komu je tato kniha přesně určena to nevím, však naleznou v ní odpověď mnozí spotřebitelé zcela určitě. Elektrikář, který je často v pozici rádce všeho, co zavání proudem elektronů, by měl mít o této části informací dobrý přehled.

Pokud bych měl brát tuto knihu i nevážně, pak ji rozhodně doporučuji všem těm, kteří se chystají na černý odběr. Jak všichni víme, černá komanda netechnických ztrát jsou tvrdého jádra. Pokud se chcete postavit této síle, musíte být lepší. :-) Bohužel tyto zájemce zklamu, protože většina skvělých, důmyslných a jedinečných černých odběrů je již v mnohých databázích a tak překvapit "tvrdé hochy" bude problém.

Nyní tedy o knize ...
Co vše kniha obsahuje. Podmínky a postup při připojování odběrných míst elektrických zařízení zákazníků. Řešení elektrických přípojek nízkého a vysokého napětí. Zřizování elektrických přípojek nízkého napětí. Silnoproudé rozvody za přípojkovou skříní. Měření spotřeby elektrické energie a fakturační měření. Připojení zařízení žadatele, budoucího zákazníka k distribuční soustavě.


Pro větší detail kliknout!

Nevím, zda nestárnu, ale písmo se mi zdá stále menší a menší ... Ale jsem k tomu zařízen speciální čtecí lupou. Inu je vidět, že se publikace týkají již jiné generace, koneckonců my starší to již známe, že? Přiznám se, že jsem měl o všech částech publikace jakési povědomí, ovšem detaily mi rozjasnily obraz až nyní.

Svým žákům sice tuto část spektra elektrotechniky nepřednáším, ale určitě tuto knihu Václava Macháčka doporučím. Byl jsem na několika jeho přednáškách a jeho znalosti jsou excelentní.

Autor: Václav Macháček
Svazek 82, základní edice ELEKTRO
Formát A5, 189 stran, 68 obrázků, 27
tabulek, 4 přílohy
ISBN 978-80-86230-49-8
Cena v době vydání článku 230,-Kč

Kniha vyprodána.


Nové vydání zde!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
IN-EL, spol. s r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Ve světě elektrotechniky, kde aktualizace informací a praktických znalostí jsou klíčové pro bezpečnost a efektivitu práce, přichází kniha "Praktické pomůcky a tabulky pro elektrotechniky" jako praktický a důležitý zdroj pro profesionály i studenty. Tato příručka, uznávaná zkušenými elektrikáři pro svou ucelenost, aktualizaci a přístupnost, nabízí více než 20 pomůcek a je pravidelně aktualizována v souladu s nejnovějšími normami. S přidáním nových pomůcek a aktualizovaných informací, se kniha stává ještě cennějším průvodcem v praktickém světě elektrotechniky. Krátké pozastavení nad touto publikací naleznete zde!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933