Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

KNIHA: Elektrické instalace v dřevostavbách a v provozech pro zpracování dřeva


Document Actions
KNIHA: Elektrické instalace v dřevostavbách a v provozech pro zpracování dřeva
Podrobně popsaná problematika elektroinstalací v dřevostavbách, a také na hořlavých podkladech. Kniha je vhodná nejen pro elektrotechnické odborníky, ale také pro spotřebitele a uživatele elektroinstalací. Povědomím o správném provedení elektroinstalace předejdeme mnohým požárům, které od nepaměti vznikají právě špatnými rozvody elektroinstalace. Co v knize naleznete a v jakém provedení, se dozvíte právě v tomto článku!
Vilém Gracias, ze dne: 16.01.2014


Přes to, že dřevostavby moc nemusím, rád se seznámím s pravidly elektroinstalace. O to víc, když je autorem Karel Dvořáček, protože toho rád nejen poslouchám, ale také čtu.



Mám před sebou červenou knihu z edice IN-EL, která přináší ucelené informace o problematice elektroinstalací v dřevostavbách. Na zhruba 67. stranách na standardně tenkém papíře se v černobílém provedení nalézá devět základních kapitol.

  • Základní legislativní a normativní požadavky
  • Základní požadavky na elektroinstalaci v prostorech s hořlavým materiálem
  • Požadavky na svítidla
  • Základní požadavky na elektroinstalaci v rodinných domcích vybudovaných zcela nebo zčásti ze dřeva
  •  Dodatečné úpravy v rodinných domcích či bytech bytových domů pomocí materiálů normálně hořlavých a elektrické rozvody
  • Problematika elektroinstalace v dřevěných stavbách a ve stavbách s doplňkovou funkcí
  • Problematika odpojování elektroinstalace bytů při požáru
  • Základní požadavky na elektroinstalaci v dílně pro zpracování dřeva
  • Definice


Pro větší náhled kliknout!

Provedení
Paperback, který držím v rukou je v této edici již tradičně v úsporném řešení. Není to ovšem z důvodu vyššího zisku, ale proto, že odborná média nemají takovou poptávku a hlavně časová životnost je opravdu krátká. Ovšem na obranu mohu potvrdit, že knihy z knižnice IN-EL čtu již léta a i přes tenký papír jsem se mnoho dozvěděl. Pod stromeček jsem si nadělil nový Ipad, tak se stejně přeorietuji na elektronické verze.


Pro větší náhled kliknout!


Co bych opravdu doporučoval přečíst

  • Svítidla na malá napětí
    Je totiž jakým si sportem využívat vedení pro svítidla nízkého napětí pro napětí malá, přičemž spotřebitel neuvažuje vyšší proudy.
  • Nábytek a elektrické rozvody
    I v této kapitole naleznete informace, které mnohý neodborník neuvažuje, a pak se hodně diví.


Pro větší náhled kliknout!


Pro koho je kniha určená
Samozřejmě projektantům, ale tím pádem i celému řetězci za nimi. Tedy realizátorům a revizním technikům. Zde bych udělal vyjímku a knihu doporučil i spotřebitelům, aby alespoň tušili co mají očekávat!

Knihu lze pořídit
buď elektronickou (131,-Kč) nebo v papírovém provedení (165,-Kč). Odkaz na e-shop vydavatele naleznete zde ...

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
IN-EL, spol. s r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Ve světě elektrotechniky, kde aktualizace informací a praktických znalostí jsou klíčové pro bezpečnost a efektivitu práce, přichází kniha "Praktické pomůcky a tabulky pro elektrotechniky" jako praktický a důležitý zdroj pro profesionály i studenty. Tato příručka, uznávaná zkušenými elektrikáři pro svou ucelenost, aktualizaci a přístupnost, nabízí více než 20 pomůcek a je pravidelně aktualizována v souladu s nejnovějšími normami. S přidáním nových pomůcek a aktualizovaných informací, se kniha stává ještě cennějším průvodcem v praktickém světě elektrotechniky. Krátké pozastavení nad touto publikací naleznete zde!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933