Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

KNIHA: Akumulátory


Document Actions
KNIHA: Akumulátory
Energie přenosná, energie uložená na horší časy ... tak nějak se dá komentovat energie v bateriích, akumulátorech. I když jsme na tomto portálu zvyklí spíše na nízké napětí i toto malé nám často pomáhá ...
Jaroslav Borovec, ze dne: 14.08.2007
reklama

Ten, kdo má v dosahu běžnou zásuvku, nijak neomezenou, napájí své spotřebiče dle libosti. Často bez ohledu na cenu a protékaný proud. Někteří jiní, například chalupáři, kteří jsou v místech bez přípojky se díky absenci elektrické energie naučili počítat a  šetřit. Když si sebou vezmete jisté množství energie naučíte se plánovat. Potřebujete ji hospodárně využít.

Abyste došli k takovým vědomostech nestačí získání nějakého certifikátu o zkoušce z dějin našeno národa. Stačí ještě méně. Číst vhodnou literaturu.

Tedy ti, kteří jsou závislí (ať již jakkoliv) na akumulátorech, je takový titul cenným materiálem. Než člověk vyrazí do obhodu utratim mnoho korun za akumulátor, měl by vědět jaké napětí, jaký proud, něco o vybíjení a samozřejmě způsobu nabíjení ...

Pokud takové informace bere někdo na lehkou váhu tak maximálně zůstane potmě, zničí akumulátor nebo jen vyhoří. :-)


Kliknutím získáte větší náhled!

Všichni víme, kde v době nedávno minulé končily akumulátory. Například jako lesní hnojivo nebo jako dobrý podstavec v dílnách. Dnes je doba, kdy již i malé tužkové baterie vozíme do EKO dvorů. O recyklaci, legislativě, organizaci sběru se dozvíme v této knize také všechno podstatné.

Podrobný popis problematiky je vhodně doplněn ilustrativními obrázky tak, aby si čtenář udělal přesnější představu. Spolu s grafy a charakteristikami se tento titul dostává na přední informační místo o této problematice.

Kolektiv autorů: Akumulátory od principu k praxi
Praha, FCC Public 2003. 300 stran, formát A5, brožovaný výtisk, cena 268 Kč,
po 20% slevě 214 Kč plus dobírka.

Uvedený titul lze níže uvedenou objednávkou pořídit přímo od vydavatelství FCC Public!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
FCC PUBLIC s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud se chceme svou argumentací stavět na uvádění rozdílu, musíme se podívat na oba póly. V tomto případě na § 47 vyhlášky 137/1998 Sb., jehož obsah je v nové vyhlášce 268/2009 Sb. nahrazen § 36. Jaký je tedy rozdíl mezi zmíněnými paragrafy?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933