Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Kdo byl v týmu Elektrika.TV na AMPER foru 2014


Document Actions
Kdo byl v týmu Elektrika.TV na AMPER foru 2014
Kolik jsme letos stihli rozhovorů. Na recepci Margita a Denisa. Rozvrh vysílání Alena. Střih Roman, živé titulky Karel. Přepracovanost moderátora Marka. Obsluha kamer a světel Laco. Pavel a Honza nejen moderátoři. Jirka drtič snů dodavatelů. Pavlova chvilka slávy. Standa slavný neznámý ... AMPER forum je ojedinělý projekt. V této podobě o žádném podobném minimálně v Evropě nevíme. Kdo tedy tvořil vysílání? Podobně jako při natáčení filmu existuje filmový štáb, u nás to byl štáb vysílací.
Miroslav Minařík, ze dne: 1.04.2014



Celý portál se "šine" od samého počátku svou vlastní cestou. Respektive cestu si hledá sám. Například diskusní fórum je natolik odlišné, že pobuřuje mnoho příchozích, kteří očekávají zažité způsoby z fór jiných. AMPER forum je obdoba původních fór, která byla v dobách tohoto veletrhu na Strahově, ovšem nyní se zvuk a obraz přenáší v reálném čase na internet.

Příprava tohoto projektu začala již na podzim, ovšem plánovat detaily bylo reálné až několik týdnů před startem. Kdo byl letos v sestavě?



Marek Zahradníček

Zneužil jsem jej k některým odborným rozhovorům, abychom my do problematiky zasvěcení, nevyzdvihovali pouze některé technicky známé problémy. Markova schopnost "nalít/vylít" se v době nejvyššího stresu projevila jako obdivuhodná.
Klíčová slova: Humor, moderátor, komentáře, divadlo


Roman Pekárek (Pytkin)

Technik, zvukař a programátor z bratislavského studia Media Planet. Neúnavný výzkumník všeho, co se týká přenosu živého obrazu. Spolu s dalšími kolegy z bratislavkého Media Planet jsou nám na Orlovně nejblíže. S Romanem mám pocit, že BBC bude Orlovně brzy "chudým příbuzným".
Klíčová slova: Televize, Flash, stream, data


Laco Korbel

Kameraman první elektrotechnické situační komedie Phoenix Contest. Pro mne z nepochopitelných důvodů se zná s Pytkinem, a tak se oklikou po natáčení PHC objevil jako náš kameraman na AMPER forech. Mlčky pohybující se mezi kamerami a světly. Laco jako profík umí opravdu "podojit" naše malé kamery úplně na maximum.
Klíčová slova: Objektiv, klapka, Stop!


Karel Herma

Redaktor, elektrotechnik silnoproudař, zprávař, zvukař, dabér. Jeho pravděpodobně nejoblíbenější součástka je jack 6,3 a hned poté sluchátka.
Klíčová slova: mix, electro house, kamera, střih

 
Alena Minaříková

Jednatelka společnosti Elektrika.cz, zprávařka a editorka textů.
Klíčová slova: čas, plán, kontrola, analýza, smlouvy, fakturace, daně


Miroslav Minařík

Jako autor myšlenky a zástupce všeho, dělám to, co zvládnu.
Klíčová slova: Komunikace, rozbor, text, kamera, renderování, cestování, obchod


Pavel Smílek

Programátor (Mosaic, Lotus Notes), systémový integrátor všeho, co mne napadne. Badatel všeho, kde běhají jedničky a nuly a dá se to k něčemu připojit.
Klíčová slova: PLC, Foxtrot, Linux, Lotus Notes, ráno až v poledne


Jiří Schwarz


Obětavý a velice příjemný elektrotechnik, který stejně jako jeho kolega Milan Hudec se řadí mezi nebezpečné "šťouraly", kteří patří mezi přední české průzkumníky. Jirku jsme prakticky bez příprav postavili před kamery a zvládl to velmi dobře.
Klíčová slova: ČSN, radioamatér, VKV, revize


Jan Franěk

Jeden z mála neúnavných optimistických bojovníků za myšlenku zkamarádění elektrikářů si na AMPER vygeneroval celé tři dny času.
Klíčová slova: Revize, živnost, Elektronauti, film, osvětlování, Linux


Stanislav Cieslar
Šéfredaktor časopisu All for Power, třinečák, trochu Polák, ale jen trošku. Jeho vlastní humor však zůstává jeho čtenářům skrytý. Proto jej ventiluje u nás.
klíčová slova: cestování, text, rozhovory, uzávěrky, chat, mobilní telefon


Margita Pyšková - Boháčová

Po osmi letech se objevuje i bývalá první redaktorka portálu, která se aklimatizuje z delší mateřské dovolené. Její veselý přístup k jinak nezáživné činnosti mohli opět poznat mnozí stávající i noví Elektronauti.
Klíčová slova: Peace of Mind, příroda, komunikace


Denisa Špinlerová

Studentka gymnázia, o které nemohu nic říct, protože ji zná jen Karel. :-)
Klíčová slova: tanec, balet, divadlo, hudba, náušnice, šaty, obuv


Radim Novotný

Programátor a softwarový integrátor toho, co vidíte na našich adresách byl jako obvykle na pozadí a měl vše nonstop pod kontrolou. Za to, že Elektrika.cz funguje, patří díky hlavně Radimovi.
Klíčová slova
Linux, Apple, Python, html.



Proč společná práce?
Občas slýchávám, že je Elektrika.cz "one man show". Jediné, co je na tom tvrzení pravdivé, že má jediného otce myšlenky. Na AMPER foru mohl pozorný návštěvník sledovat, že každá činnost jednotlivce se musela několika prvky včlenit do práce ostatních. Pokud by každý neznal svou práci a nedokázal by ji sladit s výkyvy, které veletrh generoval, AMPER forum by nebylo.

Co se pokazilo?

Byť pravidelně vytváříme katastrofické scénáře a vyhodnocujeme míry rizik, Murphyho zákon platí. Vždy je někde něco jinak. Letos se ve středu ráno "neprobudil k životu" router, a tak nám chvíli tvalo než jsme se "otočili" pro druhý.

Úspěch nevisí na jednom člověku
K napsání tohoto článku mne vedly mnohé mylné domněnky. Lidé přichází a odchází. Za ty roky jsme potkali mnoho obětavých a šikovných, ale i agresivních a zlomyslných. Takový je život. Poděkování patří všem, protože "žádná setkání nejsou náhodná".
Nejsme filmaři, nejsme veřejnoprávní či komerční televize, nejsme papíroví novináři, nejsme reklamní nebo propagační agentura.

Jsme Elektrika.TV!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933