Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: R4M: Kde se Matrix již infikoval? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 31.08.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

R4M: Kde se Matrix již infikoval?


R4M: Kde se Matrix již infikoval?
Nový digitální svět pro lepší pochopení nazýváme legendárním Matrixem. Je zajímavé, že v naší populaci existují skupiny, které blížící se Matrix vnímají a skupiny, které si ještě ničeho nevšimly. Pokud chcete patřit do první množiny, pak si zrekapitujte oblasti, které již spadají do nového digitálního světa. Samozřejmě s každým dalším dnem se dá očekávat nový a nový vývoj. Vše se mění. Nic není definitivní, ale nic bohužel nejde zpět, jde kupředu ...
Miroslav Minařík, ze dne: 31.08.2016



Stále se setkávám s různými skupinami lidí. Jedni nevidí, druzí nepřipouští nějaký Matrix. Podívejme se na drápečky tohoto systému, který nás za pár let pohltí jako nový standard.
Uvádím standard, protože nová generace se nad tím nebude vůbec pozastavovat. Podobně asi jako my dnes vnímáme mobilní telefon, naši předci by asi vůbec nechápali, co to dnes znamená.

Pokud mám psát o tom, kde se Matrix infikoval, pak se nebojím napsat, že je již všude. Prostřednictvím přítomnosti nějakého procesoru. Pokud je takové nakažení teprve v ranné fázi, není ještě uvedené zařízení připojeno do sítě a procesor vykonává pouze lokální práci bez komunikace s jinými okolními systémy. Například automobily mají procesorů několik, ale dnes pouze některé komunikují online s centrálou výrobce.

Podívejme se na infikované oblasti

Doprava
mýtné brány
elektronická dálniční známka
GPS kniha jízd
elektronické letenky a jízdenky
SMS jízdenky
senzory v křižovatkách
dohled semaforů
sledování volných parkovacích míst
zabezpečení vozidel


Obchod

e-shopy
sklady
zásobování Just in Time
Finančnictví
výběry a vklady bankomatů
platby fyzickou a virtuální kartou
platby čipem
Potravinářství
...

Zemědělství
Sledování pohybu zvířat
synchronizace kombajnů a nákladních vozidel
sledování průtoků potoků, řek
sledování závlah

Úřady
daňová přiznání
EET

Zdravotnictví
elektronická zdravotní knížka
podkožní senzory poskytující zdravotní info online

Výhody jsou zřejmé a neoddiskutovatelné. Mobilita, nezávislost na statických zdrojích, rychlost informací. Ovšem každá z výhod je současně i nevýhodou.

Máme se čeho bát?
Máme i nemáme. Matrix nás donutí změnit naše návyky. Mnoho věcí bude podstatně jednodušších, ovšem přibudou vedlejší účinky a nepředvídatelné hrozby. A tak asi se bát nemusíme, protože s tím stejně nic nenaděláme.

Z uvedeného výčtu se drtivá většina populace ztotožňuje s využíváním novodobých standardů. Ty se budou stále vylepšovat a zdokonalovat. Již v brzké době nebude cesty zpět. Přichází doba, kdy bude stav off-line vzácný asi jako vzpomínka na dobu, ve které žili prarodiče. Jste připraveni na takový Matrix? Are You ready for Matrix?

 

www.R4M.cz

ready for Matrix

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.