Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

KBH: Abeceda kompenzace


Document Actions
KBH: Abeceda kompenzace
Pokud vás při čtení textu "jalový výkon" napadá tajemně jevící se energie, nejste sami. Slovo kompenzace je pro někoho matematickým řešením, pro jiné noční černou můrou a někoho třeba i běžný byznys. Na Amperu jsem se zastavil u KBH. Jsou to lidé zabývající se právě řešením kompenzace.
Jaroslav Borovec, ze dne: 28.04.2009
reklama

Pokud vás při čtení textu "jalový výkon" napadá tajemně jevící se energie, nejste sami. Slovo kompenzace je pro někoho matematickým řešením, pro jiné noční černou můrou a někoho třeba i běžný byznys. Na Amperu jsem se zastavil u KBH. Jsou to lidé zabývající se právě řešením kompenzace.

Samozřejmě znám více dodavatelů těchto služeb, ovšem pokud mám od svých přátel více referencí na jednoho dodavatele, zaměřuji se blíže. Kompenzace není mým oborem ani koníčkem, jsem spíše typickým elektroinstalatérem a tak si o kompenzaci rád přečtu, ale nechám ji na odborníky. Když jsme u toho čtení, právě to je to, co jsem u KBH objevil.

Kompenzace jalového výkonu v praxi 


Zde nejde o nabídku koupě! Tuto knihu dostávají klienti KBH. A protože jsem patrně projevil vážný zájem se dozvědět více, byla mi tato publikace nabídnuta také. S krátkým odstupem času od Amperu ji vyhodnocuji jako přínosnou, protože (leč je staršího vydání) do podrobna rozpitvává pohledy na tuto problematiku.

Přátelé, sami víte, že člověk staršího ročníku se nerad ptá na informace, které jiní považují za jakýsi základ. Aniž bych právě tento případ, rád si v knize nalistuji co jsou to rotační a statické kompenzátory. Kdopak z vás ví, co jsou to aktivní filtry v kompenzaci? Už jsem v redakci navrhoval, že bychom mohli uveřejnit krátký seriál o kompenzačních řešeních!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933