Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

Čínské zásuvky


Document Actions
cajnaz1.jpg
V případě, že se chystáte do Číny, se podívejte jaký typ zásuvek se tam používá. Co kdyby se místo po "Schuko" zásuvkách, začalo "pošilhávat" po čínském provedení?
ze dne: 12.11.2003
reklama

Před časem (22.3.2002) vyšel článek "Typy domovních zásuvek". Je moc užitečný pro lidi, co cestují po světě. Vozit sebou totiž různé redukce je docela otrava.

David Šťáva

Pro doplnění tedy posílám několik obrázků z říše středu. Mají to tam trošku složitější, ale prakticky používají hlavně britské provedení s hranatými kolíky a také australské provedení s kolíky plochými, vždy se třemi.

Vypínač na zásuvce je patrně povinný.

A protože v pobřežních speciálních ekonomických zónách investují firmy z celého světa, tak jsou tam k dostání i univerzální "prodlužky", kam se dá "narvat" jak čínská vidlice, tak i naše a "schuko" - samozřejmě bez ochrany...

Pro doplnění ještě informace, že v Hong-Kongu se, jakožto v bývalé britské kolonii, používá britský systém. Napětí mají Číňané ponejvíce 230VAC 50Hz, ale najde se také 120V i 110V, ovšem jak vypadá zásuvka pro toto napětí jsem nezjistil.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pohyblivá napájecí jednotka HoverCube VH od OBO. V dílenských prostorách tam, kde se na pracovní ploše objevují různá zařízení, různých rozměrů, se pevně instalovanými zásuvkami prakticky, jejich počtem a blízkostí nikdy nezavděčíme. Jinak je tomu u pohyblivých přívodních boxů. Ty se přiblíží na potřebnou vzdálenost a stejně tak rychle uklidí do bezpečné vzdálenosti. A parametry? Krytí IP20, rozměry ...
Hledáte odolná svítidla pro žárovky nebo úsporné zdroje? Používáte na stavbách často pohyblivé prodlužovací přívody? Pak by vás mohla zajímat PUR, prakticky nezničitelná trojzásuvka!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933