Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Nápověda

RADA: Jak se správně ptát v diskusích

  • 5.06.2010
RADA: Jak se správně ptát v diskusích
Chcete se zeptat ostatních odborníků? Chcete, aby vám bylo odpovězeno rychle a konkrétně? Pak dodržujte několik zásadních pravidel, které se vytvořily za deset let trvání nejobsáhlejšího zdroje elektrotechnických témat na internetu.

NOVINKA! Sledujte krátké MIKROzprávy

  • 1.05.2010
NOVINKA! Sledujte krátké MIKROzprávy
Na portále Elektrika.cz se objevily nové MIKROzprávy. Proč? K čemu? Pro koho? Jaká je definice MIKROzprávy? Jedná se o podobenství blogu šéfredaktora, ovšem s podstatně větším multimediálním rozšířením.

Co to znamená verifikace uživatelského účtu

  • 19.04.2010
Co to znamená verifikace uživatelského účtu
Kdo může číst vše, kdo pouze něco. Proč tomu tak je. Co mohu udělat proto abych mohl číst vše? Kolik mě to bude stát? Jak to mohu udělat co nejrychleji? Jak to udělat co nejlevněji?

Pravidla v DISKUSE.ELEKTRIKA.CZ

  • 28.10.2009
Pravidla v DISKUSE.ELEKTRIKA.CZ
Diskuze na tomto portálu jsou dobrovolné a závisí především na ochotě ostatních sdělit veřejně své zkušenosti a připomínky. Pokud chceme udržet tato fóra na určité úrovni, je vhodné přihlížet na určitá pravidla. O tyto diskuze se staráme my v redakci tohoto portálu a ne vždy je dost času opravovat stále opakující se chyby ...

Jednoduché určení jištění

  • 1.01.2008
Jednoduché určení jištění
Znáte tabulky z ČSN 33 2000-5-523? Pokud nemáte zrovna na pracovní ploše svého PC nainstalovaný SICHR, můžete zkusit jednoduché určení zde!

Novinka roku 2007: Témata týdnů

  • 1.01.2007
Novinka roku 2007: Témata týdnů
Seznamte se s novou službou "Témata týdnů". Je to nový pomocník pro snazší orientaci v článcích, které uživatel často obtížně vyhledává. Pomocí týdenních témat dostanete první tématický přehled a pak můžete pokračovat ve vyhledávání podrobností nebo dalších souvislostí.

Výzkumy na jímačích ESE (autor a zdroje)

  • 18.05.2006
Výzkumy na jímačích ESE (autor a zdroje)
Poznámka překladatele: Tento článek je pouze příspěvkem k diskuzi o alternativních řešeních ochrany před bleskem. V České republice je povinost respektovat vyhlášku č. 137/98 Sb. Ministerstva pro místní rozvoj, která zavazuje ČSN 34 1390 jako nejnižší možný technický standard.

Kontakty na redakci portálu Elektrika.cz

  • 1.12.2005
Kontakty na redakci portálu Elektrika.cz
Jak se s námi spojit? Doručovací a fakturační adresy. Kontaktní telefonní čísla přímo na členy týmu. Bankovní spojení. Logotypy ve formátu .ai a .eps. Základní ceník v pdf. Podrobnosti pro vytvoření bannerů ...

Jak telefonujete? My bezplatně.... Neomezená komunikace (1.)

  • 4.05.2005
Jak telefonujete? My bezplatně.... Neomezená komunikace (1.)
Komunikace mezi příbuznými, přáteli, kolegy, či obchodními partnery je nezbytná povinnost. Je na každém z nás, jaký způsob zvolíme. V dnešní době to již zdaleka není otázkou peněz, ale hlavně ochoty vůbec komunikovat....

Jak sem přidat krátkou zprávu?

  • 7.04.2005
Jak sem přidat krátkou zprávu?
Chcete sami přidat zprávu na portál Elektrika.cz? Myslíte si, že by vaši zprávu měli ostatní znát? Pak čtěte tento návod, který poradí jak jednoduše zprávu zadat!

Jak přidat vlastní událost do kalendáře?

  • 10.03.2005
Jak přidat vlastní událost do kalendáře?
Chcete přidat váš seminář, konferenci do našeho adresáře? Není nic jednoduššího, stačí opravdu málo! Troška šikovnosti a pozornosti....

Jak kontaktovat redakci?

  • 19.11.2004
Jak kontaktovat redakci?
K čemu slouží rychlý vzkaz? Rychlý vzkaz se používá k oznámení informací redaktorovi. Nejčastěji se využívá k upřesnění, nebo také k oznámení výskytu překlepu.

Reklamní proužek (banner), informace pro zadavatele a tvůrce

  • 4.01.2003
Reklamní proužek (banner), informace pro zadavatele a tvůrce
Přemýšlíte nad tvorbou banneru? Chcete oslovit webdesignera? Připravte si odpovědi na jeho otázky již teď! Popis tvorby (velikosti, rozměru a umístění....).
FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Potřebujete vyřešit ochranu před bleskem u dřevěného objektu? Nejste si jistí, zda-li se po hořlavém materiálu, jakým bezesporu dřevo je, dají bezpečně táhnout hromosvodní dráty? Jaká nebezpečí hrozí? Více zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933