Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Jaká byla první konference Světlo v praxi? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 13.10.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Jaká byla první konference Světlo v praxi?


Jaká byla první konference Světlo v praxi?
Na mediální světelné scéně se objevila nová konference Světlo v praxi. Její první ročník se konal v Praze na Masarykově koleji. Obor osvětlovací techniky je velice široký a chtít jej pojmout, byť na malém českém trhu, vzhledem k velké poptávce pouze několika událostmi není dostačující. Jak tato událost vypadala? Pro koho byla určena a co o ní účastníci řekli? Sledujte v této krátké reportáži ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 13.10.2017



Osvětlování prostor je samostatný vědní obor.  Nás v elektrotechnice se dotýká především proto, že je nedílnou součástí elektroinstalace. Zabývat se osvětlováním musíme nejen pro rezervovaný příkon, ale čím dál častěji pro způsob spínání a regulace. Podívejme se podrobněji na obsahy některých konferencí a jednoduše dojdeme k závěru, že samotné osvětlování má mnoho rozdílných úhlů zájmu.  Podobně jako neexistuje odborník na celou oblast elektrotechniky, tak podobně neexistuje odborník na obrovskou skupinu osvětlování. Každý odborník, ať již v elektrotechnice nebo osvětlování, se specializuje na určité výseče. Které se mohou různě prolínat ...

U nás existuje několik společností zabývající se problematikou osvětlování. Vydávají publikace, pořádají semináře, setkání a konference. Letos se objevila nová konference s názvem Světlo v praxi.



Událost měla samozřejmě všechny očekávané prvky přednášek, přestávek, workshopů nebo občerstvení. Podle slov některých účastníků si účastníci přišli v prvé řadě popovídat a kromě toho také i něco poslechnout. V přednáškách zaznělo mnoho o umělém osvětlení. Jak jej navrhovat se zachováním správných parametrů. Prakticky neustále byla řeč o použití polovodičových zdrojích LED. Z jedné přednášky bylo všem patrné, lidský organismus vnímá barevnou teplotu, intenzitu a také délku světelného toku. 

 
Pro větší náhled kliknout!

Které značky konferenci vévodily?
To zřejmě určit přesně nelze, ovšem mezi partnery patřily HALLA, Trilux, Philips, Metrolux, RZB Lighting, ... a také Schrack Technik, ten zde měl jako své "žhavé želízko v ohni" systémy nouzového osvětlení.



Jak se konference líbila
Konala se v Praze na Masarykově koleji. Parkovat se dalo přímo v blízkosti za relativně symbolickou cenu. Prostory pro konferenci ideální. Organizace velice dobře připravená. Každý účastník dostal A4 pořadač se všemi prezentacemi přednášek. A jeden list souvisejících kontaktů prostřednictvím vložených vizitek.

Více o konferenci sledujte na adrese www.svetlovpraxi.cz...
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.