Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Jak dalece je Plzeňský cech financován z Německa


Document Actions
Článek
V letošním roce jsem se opět účastnil každoročního hodnocení činnosti plzeňského elektrotechnického cechu. I tentokrát byly veřejně slyšet hospodářské výsledky. Přes to, že znám elektrotechnických společenstev hodně, o tomto jediném cechu se výsledky dozvíte, i když nejste jeho členem.
Miroslav Minařík, ze dne: 9.03.2017
reklama


Z různých koutů republiky stále slýchávám, že elektrotechnechnický cech v Plzni je financován spřáteleným cechem z Německa. Kdybych nebyl pravidelným návštěvníkem tohoto spolku na jejich valných hromadách, možná bych se domníval něco podobného. Tato společnost je totiž funkční. Tak funkční až je to podezřelé.

Dnes, v době, kdy už o některých spolcích neslyšíme, protože se zavřela voda nad jejími tahouny, nikoliv nad spolkem jako takovým, tak cech v Plzni je stále plný síly. Nikdy neměl ambice být součástí velkého bratra a rozhodovat o osudech elektrotechnických živnostníků. Plánuje si své aktivity a ty plní ke spokojenosti svých členů. To je cílem spolku.

A jak je to s tím financováním z Německa? Alexandra Horského jsem se ptal již loni. Poslechněte si jej sami ...



Je tedy dobré mít na paměti,
že komunitní činnost je závislá především na osobním seběobětování, nikoliv na výši vybraných příspěvků. A druhý postřeh, každá komunita i firma má své poslání a možnosti. Nepřisuzujme funkce a sílu něčemu, co k tomu není určeno. V Plzni to vypadá, že ví, co dělají.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ELEKTROTECHNICKÝ CECH PLZEŇSKÉHO REGIONU
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933