Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

Jak dalece by měl být elektrikář živnostník i uklízečkou?


Document Actions
Jak dalece by měl být elektrikář živnostník i uklízečkou?
Elektrikář je přece technik, odborník. Má takové odborné znalosti, že přece nebude drhnout podlahu ... A přece dobrý řemeslník po sobě uklidí. Co na to říkají elektrotechnici v terénu? Odchází od své jinak perfektně vykonané odborné práce s tím, že někdo jiný si uklidí?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 10.07.2009
reklama


Jak dalece by měl být elektrikář i uklízečkou?

Milan Bureš:

To je chyba, že neuklízí. Už můj otec za první rebupliky říkal, že když vysekal zásuvku nebo vypínač, tak si s dovolením vypůjčil lopatku a koště, zametl po sobě a uklidil. A ne jak je to dnes zvykem, bordel zanechá a jde pryč ...
 

Zdeněk Rajmont


Pokud jsi profesionál, provádíš profesionální práci, takže včetně úklidu. O tom není debat, úklid k tomu patří.


Miroslav Minařík - Co to je za roli a jak je důležitá?
Aleš Dudek


Důležitá je, protože ukazuje pečlivost živnostníka. Já když odejdu odněkud, tak by to mělo vypadat minimálně tak, jako když jsem tam přišel, to znamená čisto a pořádek. A to o mně ukazuje cosi. Jsou místa, kde neuklízím, protože ten domácí si to uklidí sám, protože to je pro něho levnější. Ale když dělám zakázku od začátku do konce, tak i s úklidem. Neříkám, že to budu stírat úplně do čista, ale aspoň aby to bylo zametené. Prostě je to moje vizitka.


Jaroslav Hasala


Úklid na stavbě je věcí dohody. Buď se uklidí nebo se zbytky zametou na hromadu a majitel si to řeší. Jsou zakázky, kde se musí opravdu uklidit se vším všudy, kde se musí zajistit kontejner, zajistit odvoz, ale zase je to zaplacené. Každopádně by se na to nemělo zapomínat ve smlouvě.


Jan Franěk


Já se tomu směju z toho důvodu, ne že by mi to přišlo uhozené, to ne. Naopak řemeslník si má po sobě uklidit, pokud ho domácí nevyžene. My si po sobě uklidíme, pak se člověk brání jen tak na oko, někdy doopravdy. Ale směju se proto, že zrovna včera jsem koupil nový, protože starý odešel.

Radek Červený


Myslím si, že dneska to už je ten minimální standart, který by k té práci měl patřit. Není to o tom, že by se měly prát záclony a umývat okna, to rozhodně ne. Je to prostě o tom, že ten základní hrubý úklid suchou cestou (vymetení) by měl proběhnout automaticky. Pokud ten zákazník dojde a řekne, chlapi neuklízejte to, manželka to uklidí, tak je to něco jiného. Ten zákazník to musí říct, nesmí se stát, abychom se ptali zákazníka, jestli máme uklidit.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933