Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

JABLOTRON: Katalog zabezpečovacích systémů a GSM komunikátorů


Document Actions
JABLOTRON: Katalog zabezpečovacích systémů a GSM komunikátorů
Potřebujete zabezpečit váš dům, byt či firmu, nebo vaše auto zaparkované před domem? Potřebujete na dálku ovládat vaším mobilním telefonem topení, žaluzie, osvětlení? Rádi byste věděli, co se děje ve vašem domě během vaší nepřítomnosti? Zda vám nepřetéká voda z vany, nebo nehoří v kuchyni od zapomenutého zapnutého vařiče?...
Igor Nováček, ze dne: 29.04.2008
reklama

...na letošním Amperu mi padl do oka stánek společnosti JABLOTRON, českého výrobce elektronických zabezpečovacích systémů.

Nahlédněte se mnou do katalogu řešení zabezpečení, která firma JABLOTRON nabízí:

Katalog tohoto obsáhlého sortimentu zabezpečení tvoří několik částí:
  • Zabezpečovací systémy pro dům, byt, kancelář, obchod a dalších prostor a objektů.
  • Automobilové zabezpečovací systémy, parkovací senzory a kamery
  • GSM technika


Zabezpečovací systémy:

  • Systém OASIS - zcela bezdrátový systém skládající se z komponent, z jejíchž variant je možné poskládat komplexní zabezpečovací a automatizační řídící systém téměř pro jakýkoliv objekt obytný nebo komerční. Tento systém s vámi umí komunikovat všemi dostupnými technologiemi: pomocí GSM, GPRS, LAN, pevnou telefonní linkou, hlasovým modulem, internetem; takže můžete kdykoliv zjistit, co se ve vašem střeženém objektu děje. Díky tomu můžete ovládat nejen zabezpečovací systém, ale i vytápění, nebo si můžete pomocí mobilu nechat po cestě z práce napustit vanu s vámi zvolenou teplotou vody.Oasis ohlídá nejen váš dům, ale i auto stojící před domem, po zaparkování si systém automaticky přivlastní detektory ve vašem automobilu a vy můžete klidně spát s vědomím, že ráno máte čím odjet do práce.


 


Mezi komponenty systému naleznete i interkom pro hlasitý odposlech hlídaného prostoru s možností do tohoto prostoru hovořit. Pokud budete mít na dveřích a oknech namontovány automatické mříže, které uzamknou narušitele v objektu můžete mu sdělit, že již si pro něj jede policie a bude mít spoustu času přemýšlet nad správností svého konání.
 


Klávesnice OASIS

Samozřejmostí jsou klávesnice s LCD displejem, který vás informuje o všem, co se v objektu děje.

Doplníte-li systém o čtečku identifikačních karet a čipů RFID, může pro vás systém zaznamenávat příchody a odchody zaměstnanců a vy ušetříte za vrátného.

Detektory pohybu jsou k dispozici od běžných PIR detektorů přes kombinované detektory pohybu a tříštění skla. Zajímavostí je miniaturní detektor pohybu, který se hodí pro střežení malých prostor.

Novinkou je detektor pohybu s kamerou a bleskem. Kamera je schopna pořizovat snímky v rozlišení 160 x 128 bodů, ukládat je přímo do vašeho počítače ve formátu JPG, případně je můžete pomocí USB rozhraní stáhnout z interní paměti do počítače.
 



PIR detektor s miniaturní kamerou

Systém OASIS doplněný o bezdrátové termostaty je také schopen řídit vytápění v objektu.


Příklady aplikací systému OASIS

  • Systém JA-60 profi - Systém kombinující drátové i bezdrátové připojení detektorů. Už jste se v praxi určitě mnohokrát setkali s tím, kdy po dokončení objektu přišel investor s požadavkem přidat detektor pro střežení dalšího prostoru, ale jak mu vyhovět, sekat do nových omítek v dokončeném domě? Není třeba, stačí systém doplnit o radiový modul a je možné jej rozšířit o další detektory bez sekání a případného lištování. Samozřejmostí jsou všechny dostupné komunikační technologie GSM, pevná telefonní linka. Systém je možné ovládat i bezdrátovými klávesnicemi případně tlačítky i klíčenkami.


  • Univerzální GSM komunikátory:

  • GD-06 ALLEGRO - komunikuje pomocí SMS, GPRS i přímým ovládáním DTMF (tónová volba) příkazy. Je možné na dálku monitorovat stav GD-06, nastavovat parametry a ovládat výstupy. Systém allegro má 6 plně programovatelných portů (vstup/výstup) a integrované teplotní čidlo.

 


  • GD-04 DAVID - vícekanálový GSM hlásič, ovladač se 4mi vstupy a dvěma reléovými výstupy se zatižitelností kontaktů 5A/250V. Ovládat výstupy je možné SMS zprávou, nebo jen pouhým prozvoněním. Tento systém je možné doplnit o radiový modul, který může ovládat bezdrátově i vzdálená zařízení.



Příklady řešení ovládání pomocí DAVIDa


  • Zabezpečení automobilů - systém ATHOS - autoalarm s GSM/GPRS, GPS komunikátorem, umožňující vedení elektronické knihy jízd na internetu. Systém je vybaven Bluetooth komunikací a možností připojení bezdrátových externích detektorů, například v garáži a podobně.


  • Parkovací senzory a kamery - doplňte své zpětné zrcátko o LCD display a uvidíte vše, co se děje za vaším autem přímo v zrcátku
  • GSM technika -MAXIMOBIL - největší mobilní telefon na trhu, vhodný pro seniory, domácnosti, nebo do kanceláří. S vhodně zvoleným tarifem lze ušetřit nemalé náklady za hovorné.

Maximobil
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
V dnešní době už není žádnou výjimkou, pokud ovládáte svá zařízení pomocí mobilního telefonu. Společnost ABB s.r.o. v loňském roce uvedla na trh řadu těchto přístrojů a v letošním roce došlo k jejímu rozšíření. Jaké zahrnuje novinky a aplikace, čtěte zde ...
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Víte, co se skrývá pod označením PZS? My už ano. Pokud se zajímáte o oblast bezpečnosti a střežení objektů, nebo si jen chcete zajistit svůj pozemek, máme tu pro vás článek o zajímavém zabezpečovacím systému KeyGUARD společnosti DIAMONDS TECHNOLOGY ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Jaká je správná vzdálenost elektrických zařízení od hromosvodu? Jak ji vypočítáme? Seznamte se s krátkým návodem jak správně navrhnout a aplikovat ochranu před bleskem ....
Už nám zakázali telefonování v autě a teď se prý blíží zákaz i telefonování během bouřky! Jde o vtip nebo opravdu hrozí nějaké nebezpečí? Telefonování za bouřky a jeho nebezpečí bych přiřadil mezi tzv., Urban legend. Legenda o černém autě začínala také tmavým kočárem a tak tomu je i s použitím mobilu za bouřky. 
Univerzálnost a efektivnost, spolu s velmi kompaktním provedením jsou hlavními přednostmi nového programovatelného mikro-PLC Simatic S7-1200 od společnosti Siemens, který lze využít pro široké spektrum aplikací. Čím se odlišuje od předchozích modelů a co nového dokáže nabídnout?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933