Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konečně technický sešit do kterého radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to ...
  • Víme, že spotřebiče by neměly být připojeny na jeden obvod tak, aby jejich celkový výkon překročil kapacitu obvodu, jinak může dojít k jejich odpojení z důvodu přetížení. Některé domácí spotřebiče, jako je pračka, sporák nebo myčka nádobí, vyžadují ...

HROBAŘ: Když už krást, pak kvalifikovaně


Document Actions
HROBAŘ: Když už krást, pak kvalifikovaně
Myslíte si, že se lidé bojí elektriky? Ano a ne. Možná jsou někteří špatně poučení rodiči, školou, příbuznými, přáteli ... Nebo je možné, že by k podobným činům někoho dohnala finanční nouze? Zvědavost? Recese? Až se sundávají ohořelé zbytky těla, můžeme se pouze domýšlet, co probíhalo v hlavě takového nešťastníka.
Igor Nováček, ze dne: 29.03.2009
reklama

Všichni se učíme chybami ostatních. Někteří se však ve svém životě ke všem nám obecně známým informacím jednoduše nedostanou. Sociálně slabé skupiny po celém světě bojují o přežití stejně. A jako všichni vidí různé příležitosti. Informace, odkud pochází tyto záběry, není tak podstatná jako skutečnost, že dotyčný si naivně přišel pro část vedení, které bylo pod napětím.

Bohužel v tomto případě se již vyšetřovatelé nedozvěděli, zda byl naveden, či to byla jeho vlastní iniciativa. V každém případě by elektrikář před dotykem určitě použil zkratovací soupravu, která by mu dávala viditelnou jistotu, že vedení není pod napětím.

A tak tyto obrázky jsou ponaučením pro zloděje, že pokud krást vedení, tak si zajistit odpojení od vysokého napětí a pro nás ostatní jde o další z mnoha nešťastných případů, kdy spotřebitel podceňuje elektrikáře.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933