Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

HROBAŘ: Jak si nechat odstřelit počítačovou síť


Document Actions
HROBAŘ: Jak si nechat odstřelit počítačovou síť
Jaký děs běs se odehrává na střechách budov? S rozvojem vysokorychlostního internetu se také množí různá vedení. Ta jsou provedena různými způsoby. Za katastrofální lze označit ta dodavatelsky kutilským způsobem ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 23.05.2008
reklama

S nabídkami připojení Internetu se dnes roztrhl pytel. A jako v našem oboru i zde platí u investora podmínka, že chce "levnější než nejlevnější.

A tak k tomuto faktu připočítejme rychlost dodávky, možnosti v terénu a v neposlední řadě i technickou znalost problematiky kladení vedení a souběhu s jinými a vyjde nám jako zcela logický tento výsledek, který vidíte na obrázcích.

Co vlastně takto připojený spotřebitel riskuje?
Hromosvodní vedení je určeno ke svedení bleskových proudů cca 60-100kA. Pokud předpokládáme i menší úder, pak to v případě tohoto uložení v souběhu znamená vysokou pravděpodobnost likvidace všeho elektronického na konci internetové přípojky.

A co vy?
Už jste viděli své provedení přípojky na domě?

Autor: lm
redakčně upraveno

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
První hromosvodní centrum v České republice bylo před třemi léty otevřeno v odborném učilišti v Chomutově. Minulý týden se objevilo na zcela nové adrese. Vše v souvislosti s narozeninami LUMA Plus a rekonstrukcí jejich sídla ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933