Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Hřbitovní spojení vedení (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 11.01.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Hřbitovní spojení vedení


Hřbitovní spojení vedení
Jak příznačné pro rubriku varujícího hrobaře! Vyvstává otázka, zda i na místech odpočinku jako jsou hřbitovy, platí ČSN 332000-4-41 o bezpečnosti ... Přece jen jde o místa neobvyklá, kde platí jiné zákony ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 11.01.2007

Kráčím hřbitovní cestičkou spolu se svou starou tetou položit kvítí. Příchozí vnímají toto místo nostalgicky, jako památné. Přichází na okamžik zapomenout na všední realitu a vzpomenout na své předky. Je to okamžik, kdy člověk krátce rekapituluje vše, co se od té doby odehrálo a co bylo možné v době svého dětství. K tomu účelu jsou také tato místa připravena. Prozatím se zde neprojevuje elektronická miniaturizace a pozůstalí zůstávají u konvenčních prostředků jako jsou svíce a kvítí.

Ovšem nikdy nevíme co nová doba přinese. Vytušili jsme změnu po té, co jsme prošli pod vedením nn. Šlo o prodloužení, které jednak nesplňovalo maximální délku 50m. Nad místem, kde projíždí vozidla nebylo 3,5 metru. A navíc spojka byla provedena klasicky hrůzostrašně.


Klik pro větší obrázek!

K jakému účelu bylo toto vedení zřízeno se nepodařilo vypátrat. Z obrázku spojky je patrné, že se nejedná o vidlici a zásuvku pohyblivého přívodu. V lepším případě můžeme očekávat svorkovnici. Zda bude toto spojení zabezpečeno proti vytržení a na přívodu bude proudový chránič, to je pouze myšlenka, která proběhne hlavou snad každého elektrikáře.


Klik pro větší obrázek!

A tak mě napadlo, zda i v těchto místech probíhají nějaké revize a zda vůbec má někdo starost o bezpečnost návštěvníků. Kdyby tak alespoň věděli o této spojce ...

Hrobař něco zamumlal o božích cestách ...

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.