Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

HENNLICH: Všimněte si u energetických řetězy E4.1.L nízké hmotnosti a snadné montáže


Document Actions
HENNLICH: Všimněte si u energetických řetězy E4.1.L nízké hmotnosti a snadné montáže
Nové velikosti pro dynamické aplikace s energetickými řetězy E4.1.L. Energetický řetěz je část stroje. Chrání uložené pohyblivé, ohebné kabely, pneumatická nebo hydraulická vedení. V mnohých případech mají stroje pohyblivé části, které potřebují napájení. Samotný kabel by mohl být bez ochranného uložení snadno poškoditelný. Energetické řetězy umožňují svou stavebnicovou konstrukcí sestavit optimální pohyblivý ochranný systém, ve kterém jsou napájecí nebo datové kabely spolehlivě ukryty ...
Komerční sdělení, ze dne: 1.11.2017


Optimální využití místa, nízká hmotnost a vysoká stabilita. To jsou některé z výhod energetického řetězu E4.1L. Ten je nyní k dispozici v nových šířkách a výškách. Ve srovnání s typem E4.1 lze díky této lehké verzi ušetřit až 30% váhy. Řetěz je tak vhodný pro vysoce dynamické aplikace. Německou firmou igus®, kterou v Česku zastupuje společnost HENNLICH, byl vyvinut především pro samonosné aplikace. Tyto řetězy je možné využít i v kluzných aplikacích dlouhých pojezdů. 

Pro větší náhled kliknout!

Energetický řetěz E4.1L může být díky stavebnicovému principu přizpůsoben vždy každé aplikaci. Jako otevřená standardní verze pro vedení kabelů, s držákem pro hadice nebo uzavřená, třísky odpuzující trubka v oddělené štěrbině – jen tři z nesčetných možností individualizace.

Energetický řetěz E4.1L kombinuje silné stránky různých typů řetězů. Kromě toho disponuje také šetrným designem všech povrchů, které jsou v kontaktu s kabely. „Zaoblené hrany na otevíracích a oddělovacích lištách řetězu zajišťují dlouhou životnost hadic a kabelů. E4.1L můžeme označit jako energetický řetěz, ve kterém se kabely cítí velmi dobře,“ vysvětluje Jan Švarc, manažer pro energetické řetězy igus® ve firmě HENNLICH.

Kromě zaoblených povrchů, které přicházejí do styku s kabely, se k zajištění nejlepšího možného rozdělení energetického řetězu používají mřížka a polohovací měřítko. Spolu s jednoduchou montáží a vysokou stabilitou ukazuje tento řetěz své silné stránky, zejména v rychlých samonosných aplikacích, jako například v automatizaci nebo v obráběcích strojích.



Jednoduchý mechanismus otevírání spojovacích příček na vnějším a vnitřním poloměru zajišťuje rychlé naplnění energetického řetězu. Pokud je potřeba, lze otevíratelné spojovací příčky zcela vyjmout, znovu zasunout a zavřít jednoduchým stisknutím. Od Heavy–Duty řetězu E4.1 byly převzaty jak patentovaný zámek řetězových článků, tak systém dvojitých dorazů s velkými styčnými plochami, které zajišťují vysoký stupeň stability. „Vzduchová brzda" pak zajišťuje nižší hluk a velmi hladký chod řetězu. Díky variabilní instalaci vnějších bočnic může být řetěz sestaven s nebo bez předpětí. To je rozhodující výhoda zejména v omezeném prostoru, například u obráběcích strojů.

Pro větší náhled kliknout!

Díky konstrukci orientované na aplikaci mohlo být u E4.1L v porovnání s E4.1 ušetřeno tolik hmoty, že je tento řetěz zhruba o 30 procent lehčí. Tím vzniká další výhoda: „Tímto způsobem ušetří uživatelé nejen množství energie pro pohon, ale mohou při omezeném prostoru umístit ještě více hadic a kabelů. "Všechny tyto výhody dělají z E4.1L možná nejlepší řetěz na světě", říká Jan Švarc.



Energetický řetěz je nyní dostupný v ještě více variantách vnitřních výšek mezi 31 a 64 milimetry a také v nových šířkách. K dispozici je také plně uzavřená varianta na ochranu proti třískám. Ve škále otevřených energetických řetězů přichází v potaz také verze ESD a pro uzavřenou energetickou trubku dokonce i vysokoteplotní varianta HT.



POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
katalog kabelů a příslušenství HENNLICH
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Hennlich Industrietechnik spol. s r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933