Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: HENNLICH: Flexibilní kabely CHAINFLEX a energetické řetězy IGUS (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.07.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

HENNLICH: Flexibilní kabely CHAINFLEX a energetické řetězy IGUS


HENNLICH: Flexibilní kabely CHAINFLEX a energetické řetězy IGUS
Znáte společnost HENNLICH INDUSTRIETECHNIK? V tomto článku máme zaostřeno na jejich divizi LIN-TECH, zabývající se produkty pro průmyslové stroje a zařízení, konkrétně na sortiment energetických řetězů IGUS a vysoce flexibilních kabelů CHAINFLEX ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 27.07.2010

Celkem devět odštěpných závodů tvořící společnost HENNLICH INDUSTRIETECHNIK se sídlem v Litoměřicích poskytuje velmi široké portfolio produktů a služeb. Náš zájem upoutala divize LIN-TECH, zabývající se produkty pro průmyslové stroje a zařízení, obzvláště pak jejich sortiment energetických řetězů IGUS a vysoce flexibilních kabelů CHAINFLEX ...

Videorozhovor sledujte zde ...

Energetické řetězy IGUS
Systém energetických řetězů slouží pro bezpečné přivedení energií, dat a médií k pohyblivým částem strojů a zařízení prostřednictvím kabelů umístěných uvnitř plastového řetězu. Ten zajišťuje trajektorii jejich pohybu a definuje jejich namáhání při konstantním poloměru ohybu. Zároveň tyto energetické řetězy fungují jako dodatečná ochrana kabeláže před vnějšími vlivy. V neposlední řadě mají energetické řetězy pozitivní vliv na celkový design strojů a zařízení, na nichž jsou aplikovány.

Přehled řad energetických řetězů:



Energetické řetězy Triflex a Zipper

Flexibilní kabely CHAINFLEX
Cyklické namáhání standardních kabelů v energetických řetězech často vede některým druhům problémů, jako je jejich zkroucení, otěr vnějšího pláště kabelu nebo až k prodření a přerušení žil. Vysoce flexibilní kabely Chainflex, jsou určeny k minimalizování pravděpodobnosti těchto poruch. Při jejich výrobě je využíváno speciální svazkové technologie splétání žil, kdy jsou jednotlivé žíly splétány do samostatných svazků a tyto jsou teprve splétány kolem výztužného jádra. Vnější plášť je poté pevně extrudován do mezer mezi jednotlivými svazky, čímž dochází k fixaci žil včetně stínění a zabraňuje jejich pohybu.

Základní kategorie kabelů CHAINFLEX:



Standardně splétané žíly a kabel Chainflex s žílami splétanými do svazků


Zajímavost na závěr...
Nadnárodní skupina Hennlich, jež mimo náš trh působí ještě v dalších dvanácti zemích Evropy, má kořeny zde v ČR. V roce 1922 totiž Hermann Hennlich tuto společnost založil v severočeském Duchcově a až po válce přesídlila do rakouského Schärdingu, kde sídlí dodnes.



TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.