Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

HANNOVER MESSE 2013


Document Actions
HANNOVER MESSE 2013
Jedenáct předních veletrhů představuje průřez průmyslem HANNOVER MESSE 2013 (8.–12. dubna) "Integrated Industry" je hlavním tématem veletrhu HANNOVER MESSE a jeho jedenácti veletrhů: Industrial Automation, Motion, Drive & Automation, Energy, Wind, MobiliTec, Digital Factory, Com- Vac, Industrial Supply, SurfaceTechnology, IndustrialGreenTec a Research & Technology. Partnerskou zemí veletrhu je Rusko.
Komerční sdělení, ze dne: 29.03.2013
reklama

Jedenáct předních veletrhů představuje průřez průmyslem HANNOVER MESSE 2013 (8.–12. dubna) "Integrated Industry" je hlavním tématem veletrhu HANNOVER MESSE a jeho jedenácti veletrhů: Industrial Automation, Motion, Drive & Automation, Energy, Wind, MobiliTec, Digital Factory, Com- Vac, Industrial Supply, SurfaceTechnology, IndustrialGreenTec a Research & Technology. Partnerskou zemí veletrhu je Rusko.



Industrial Automation - haly 8, 9, 11, 14 až 17
V sedmi halách budou zastoupeny všechny obory a oblasti průmyslové automatizace: Automatizace spojitých technologických procesů, výrobní automatizace a systémová řešení výroby a budov. Veletrh se soustředí na témata jako Embedded Systems a Smart Production. Automatizaci doplní průmyslové informační technologie.

Motion, Drive & Automation - haly 15 až 17, 20 až 25
V lichých letech se představuje téma MDA – Motion, Drive & Automation, které vytváří synergie s tématy Industrial Automation, Wind a MobiliTec. Vystavující podniky ukážou kompletní nabídku světového trhu v oblasti elektrické a mechanické techniky pohonu, hydrauliky a pneumatiky. Veletrh MDA se zaměří především na ložiska pro válcovací stolice, ozubená kola, čerpadla, motory, převodovky, pohonné prvky, spojky a brzdné systémy.

Wind - hala 27
V lichých letech představuje veletrh průmyslová zařízení, služby a komponenty pro větrnou energii. Premiéru bude mít na veletrhu tematický park Offshore a služby pro větrnou energii.

Energy - haly 11 až 13, volná plocha
Na veletrhu Energy se představí produkty a řešení pro trvale udržitelný, bezpečný, účinný a konkurenceschopný mix energií. V rámci koncepce Smart Grid se představí celý řetězec tvorby energií od výroby energie přes zásobování, přenos, distribuci a ukládání energie až po nové mechanismy IT a trhu.

MobiliTec - hala 25
Výrobci hybridních a elektrických technologií pohonu, výrobci baterií a firmy nabízející alternativní technologie pro mobilitu využijí veletrh jako platformu pro výměnu zkušeností. Před halou 25 budou návštěvníkům k dispozici elektromobilní testovací vozy všeho druhu.

Digital Factory - hala 7
Jádro mezinárodního veletrhu integrovaných procesů a řešení IT tvoří témata týkající se vývoje produktů a výroby s podporou IT. Vystavovatelé představí produkty oblastí CAx, Product Lifecycle Management (PLM), Manufacturing Execution Systems (MES) a Enterprise Resource Planning (ERP).

Industrial Supply - haly 4 až 6
Optimalizovaná struktura hal tohoto veletrhu a nově získaná rozhraní k sousedním tématům jako technologie pro povrchovou úpravu a ekologické technologie – vytváří více prostoru pro networking v průmyslu.

ComVac - hala 26
Veletrh se zaměří především na energeticky úspornou výrobu, úpravu a distribuci stlačeného vzduchu a využívání pneumatické a vakuové techniky ve strojích a zařízeních. Vystavující podniky představí koncepce pro moderní údržbu. Dále se zde objeví témata jako simulace potřeby stlačeného vzduchu nebo lokalizace netěsných míst, audity a vyhodnocování pneumatických zařízení nebo možnosti financování.

SurfaceTechnology - hala 3
SurfaceTechnology je vedoucí veletrh povrchové techniky. Koná se každé dva roky v Hannoveru. Letos se bude nacházet v centru mezi výzkumem a vývojem a největším světovým veletrhem subdodávek. Pokrývá všechny oblasti, které vyžaduje povrchování a povrchová úprava, od předúpravy až po lakovací techniku a galvanotechniku.

IndustrialGreenTec - hala 6
Výrobní průmysl využije mezinárodní platformu IndustrialGreenTec pro prezentaci produktů, technologií a postupů pro trvale udržitelnou výrobu šetřící životní prostředí. Stěžejními oblastmi výstavy jsou oběhové hospodářství a likvidace odpadu, technická opatření pro ochranu vod, půdy a proti hluku, postupy ke snižování znečištění vzduchu, technika pro efektivní využívání obnovitelných energií a materiálů a technika pro měření a evidenci naměřených hodnot a kontrolu parametrů životního prostředí a škodlivin.

Research & Technology - hala 2
Ústavy, univerzity a podniky vystavující na veletrhu Research & Technology svůj pohled do budoucnosti. Spolu se zástupci ekonomiky a politiky budou diskutovat o nutných technologických inovacích. Součástí veletrhu bude rovněž marketing technologií. Stěžejními tématy budou adaptronika, bionika, organická elektronika, energetický výzkum, technické textilie a nanotechnologie.

Článek vyšel také v časopise Elektroinstalatér 6/2012
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ELEKTROINSTALATÉR, ČNTL, spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Úvodní, stručná verze rozhovoru s Jiřím Konečným zmiňuje, jak různé technologické trendy a požadavky na funkčnost a adaptabilitu ovlivňující vývoj systémů chytrých domů ve světě. Jak se český trh snaží v této oblasti držet krok s německými trendy. Diskutuje o vlivu levných produktů na trhu a jak se výrobci musí vyrovnávat s očekáváními spotřebitelů po vyšší kvalitě a více funkcích. Jak velké technologické firmy jako Google, Amazon nebo Apple formují trh s chytrými domy vytvářením komplexních ekosystémů. Předpovídá, že budoucnost bude směřovat k ještě větší integraci a inovacím v oblasti chytrých domovů, které budou přístupné širšímu spektru spotřebitelů. Více zde ...
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
KALIFORNIE: Za devatero kopci, za devatero kaktusy se objevil horizont posetý větrníky. Pohled spíše z vědeckofantastického filmu, než z pohádky o hloupém Honzovi. Když jsem se mnutím očí pokoušel probudit z toho amerického snu, znovu jsem si uvědomil, že se musíme smířit s tím, že místní inženýři umí také počítat.
Vnější atmosférické vlivy působí na ocel a vytvářejí různě velké riziko koroze. Vhodně zvolená povrchová úprava kabelového systému je účinnou ochranou proti korozní agresivitě. Podle průměrného korozního úbytku tloušťky zinku v daném korozním prostředí je možné vybrat vhodnou povrchovou úpravu. Kopos Kolín nabízí ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Nové kabelové nosné systémy Jupiter, které jsou vyráběny v Koposu Kolín, se vyznačují mnoha přednostmi ve srovnání s předchozím prodávaným typem žlabů, např. embosováním (prolis kolem perforovaných otvorů ve dně) pro zvýšení tuhosti žlabů ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933