Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

HAGER: Snadné ovládání elektroinstalace vašeho domu


Document Actions
HAGER: Snadné ovládání elektroinstalace vašeho domu
Kdo by to neznal: sotva opustíme dům, začneme ihned přemýšlet, na co jsme zapomněli. Vypnul jsem sporák, odpojila jsem žehličku, zhasli jsme světlo? Buďte v klidu, tebis vám umožní na jeden stisk vyřadit ze sítě veškeré spotřebiče a nejen to. Výčet dalších funkcí naleznete zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 24.12.2010
reklama

 

Snadné ovládání elektroinstalace Vašeho domu pomocí tebis - inteligentního řízení budov od firmy Hager

Vítejte v domě neomezených možností! S inteligentním řízením budov tebis od firmy Hager proměníte váš dům v bezpečné, úsporné a komfortní místo, které přemýšlí za Vás. Tebis centrálně propojí jednotlivé funkce budovy a řídí je podle potřeby: rolety, žaluzie, markýzy, topení, větrání, klimatizaci, vnitřní a venkovní osvětlení, audio zařízení a video, systém zamykání, poplašný systém, garážové dveře, zahradní zavlažování a mnoho dalšího. Obsluha funguje jednoduše stiskem tlačítka – pomocí dálkového ovládání, multifunkčního tlačítkového senzoru nebo bezdrátového tlačítka. Ale také zcela automaticky přes spínací hodiny. S tebisem od Hageru ušetříte ročně až 30% nákladů na energii.


Snadné ovládání na jeden dotek
S tebis multifunkčním tlačítkovým senzorem můžete každou požadovanou funkci aktivovat pouze stiskem tlačítka. Moderní design se perfektně hodí do každého domácího prostředí. Řídící moduly tebis jsou centrálně zabudovány v elektroměrové skříni a propojeny BUS-vedením s vypínači nebo tlačítkovými senzory. KNX standard je ověřený mezinárodní standard

Řízení světla pomocí tebis
Chcete světlo podle svého gusta? Stylové sváteční světlo, decentní atmosféru domácího kina, komorní světlo během večera anebo pomalé rozsvěcení po ránu? S tebisem máte možnost řídit několik zdrojů světla současně a pouhým stiskem tlačítka můžete vyvolat přes 32 variant jasu světla.

Regulace topení pomocí tebis
Nejpříjemnější způsob jak zvýšit pohodlí a snížit náklady: s individuálním regulováním pokojů získáte adekvátní teplotu během celého dne – není tedy příliš nízká, pokud jste doma, ale ani příliš vysoká, pokud jste mimo dům. Každý stupeň méně vám ušetří ročně až 7% topných nákladů. Pokud někdo zapomene zavřít okno, topení se automaticky ztlumí. Na nečekané vypnutí topení vás upozorní sms zpráva a vy tak můžete ihned kontaktovat vašeho specialistu na topení.

Řízení žaluzií pomocí tebis
Dobré ráno! Tebis po ránu dokáže vyhovět jak ranním ptáčatům, tak nočním sovám. Začnou se například pomalu vysouvat žaluzie a Vás probudí první sluneční paprsky. O něco později vyjedou rolety také v dětském pokoji a v kuchyni. Při západu slunce se rolety a žaluzie automaticky stáhnou. Tebis umožňuje řídit je všechny například podle jednotlivých pater nebo skupin anebo v závislosti na počasí nebo čase. Na přání lze nasimulovat také vaši přítomnost. Rolety se otevřou nebo zavřou, i když nejste doma.


Být neustále informován
S tebis KNX-dotykovou obrazovkou máte na jeden dotek přístup ke všem funkcím budovy a jste nepřetržitě informováni o jejich spotřebě energie.

Řízení domova v naší nepřítomnosti
Kdo by to neznal: sotva opustíme dům, začneme ihned přemýšlet, na co jsme zapomněli. Vypnul jsem sporák, odpojila jsem žehličku, zhasli jsme světlo, ztlumili topení? Na tyto otázky můžete od teď s konečnou platností zapomenout, protože tebis vám umožní na jeden stisk vyřadit ze sítě veškeré spotřebiče, které jsou zdrojem potenciálního nebezpečí anebo spotřebovávají příliš mnoho energie.


Po opuštění domu se již nemusím starat
Tebis Vám umožní na jeden stisk vyřadit ze sítě veškeré spotřebiče, které jsou zdrojem potenciálního nebezpečí anebo spotřebovávají příliš mnoho energie.

Bezdrátové tlačítko tebis
Při rekonstrukcích se doporučují bezdrátová čidla. Fungují jako klasický přepínač, nepotřebují ani kabely ani umístění pod omítku. Bezdrátové tlačítko tebis můžeme jednoduše nalepit nebo našroubovat na postel, nad noční stolek, na skleněné dveře či na dekorativní betonové zdi. Ušetříte tím náklady na instalatérské práce.

Snadná instalace i užívání
Tebis od Hageru je kompletní instalace pro váš dům se snadným použitím. Systém lze postupně vestavět a kdykoliv změnit či rozšířit. Přírůstek pohodlí je k nezaplacení. Jakékoli dotazy rád zodpoví technický specialista David Hlavička na tel. čísle: +420 281 045 730.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Hager Electro s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Úvodní, stručná verze rozhovoru s Jiřím Konečným zmiňuje, jak různé technologické trendy a požadavky na funkčnost a adaptabilitu ovlivňující vývoj systémů chytrých domů ve světě. Jak se český trh snaží v této oblasti držet krok s německými trendy. Diskutuje o vlivu levných produktů na trhu a jak se výrobci musí vyrovnávat s očekáváními spotřebitelů po vyšší kvalitě a více funkcích. Jak velké technologické firmy jako Google, Amazon nebo Apple formují trh s chytrými domy vytvářením komplexních ekosystémů. Předpovídá, že budoucnost bude směřovat k ještě větší integraci a inovacím v oblasti chytrých domovů, které budou přístupné širšímu spektru spotřebitelů. Více zde ...
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Univerzálnost a efektivnost, spolu s velmi kompaktním provedením jsou hlavními přednostmi nového programovatelného mikro-PLC Simatic S7-1200 od společnosti Siemens, který lze využít pro široké spektrum aplikací. Čím se odlišuje od předchozích modelů a co nového dokáže nabídnout?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933