Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

HAGER: Katalog Rozvodnice volta/Typově zkoušené rozvodnice


Document Actions
HAGER: Katalog Rozvodnice volta/Typově zkoušené rozvodnice
Návrh správného rozvaděče je otázkou zvážení více drobných aspektů. Ne všechny rozvodnice na trhu jsou vhodné a přizpůsobitelné k nasazení multimediálních zařízení. Ta se nekontrolovatelně množí a s jejich funkcemi je nutno počítat již v době projektování. Rozvodnice volta nabízí větratelný montážní prostor pro umístění aktivních prvků. Spolu s designovým provedením se z ní stává favorit pro multimediální oblast.
Miroslav Minařík, ze dne: 2.12.2015


HAGER poskytuje svému širokému výrobnímu portfoliu opravdu detailní technickou podporu. Pominu-li technické zázemí v nově postaveném sídle ve Zdibech u Prahy, pak můj zrak padá na mnohé technické tiskoviny a pomůcky, které pomohou při návrzích a aplikaci produktů této značky v praxi.

Nyní listuji oboustranným katalogem: z jedné strany (36 stran) je věnovaný rozvodnicím volta a ze strany druhé (5 stran) postupům certifikace rozvaděčů dle ČSN 61 439-1.




Provedení katalogu
Jde o standardní formát A4 barevných křídových papírů sešitých dvěma sponami. Neobvyklý je katalog svou oboustranností - z každé strany začíná sešit jiným tématem.


Pro větší náhled klikněte!

Podání informací
Část věnovaná voltě podává informace typickým katalogovým způsobem. Jednotlivé typy volty jsou zobrazeny na fotografii s popisem vlastností.

Část věnovaná certifikaci se zmiňuje o tom, co jsou to typové rozvaděče. Zároveň tu najdete informace, co získáte od značky HAGER, montážní postup pro sestavení typového rozvaděče HAGER, jak vyplnit protokol o kusové zkoušce, jak vyplnit ES prohlášení o shodě, sestavy typových rozvaděčů, typový klíč rozvaděčů či jak vyplnit kusový štítek nebo jak doplnit projektovou dokumentaci.



Obsah části o voltě

  • zapuštěné rozvodnice IP30 včetně bezšroubové varianty
  • zapuštěné rozvodnice do dutých příček, IP30 včetně bezšroubové varianty
  • multimediální rozvodnice a příslušenství
  • nástěnné rozvodnice, IP30, příslušenství a včetně bezšroubové varianty



Proč myslet na multimédia

Je více než slušné a vhodné se zákazníka zeptat na řešení budoucích požadavků. Znám bezpočet stavitelů, kteří generují obydlí, aniž by zvažovali o užití multimédií. Zmiňují, že si to konkrétní koncový klient vyřeší dle svých potřeb. Že jde o slabomyslné řešení, ví každý projektant.

Koho se na potřebu multimédií ptát
Určitě ne elektrikáře. Jeho osobní potřeba se ve většině případů s potřebou multimédií nesetkává. Naopak pracovníci v IT branži přikládají multimédiím vyšší význam, než je reálně nutné. Střízlivý pohled dle mého názoru mají dodavatelé systémových (chytrých) instalací. Potřeby obou světů jsou totiž hodně podobné a odborník s nadhledem navrhne optimální řešení, které sami řídíte.

Co pro multimédia potřebujeme

Prostor pro umístění technologií. Bezpečný, větratelný a montážně vhodný. Pamatovat na trasy rozvodů datových sítí, audia nebo souvisejících prvků. Argument, že použijete Wi-Fi, je do jisté míry použitelný, ale pokud máte v plánu použít automatizaci budovy vážně, je Wi-Fi opravdu povrchním řešením.

Kdo tento katalog uvítá

Půjde o projektanta, systémového integrátora a dodavatele domovních rozvodů.


 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Hager Electro s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933