Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

HAGER: Nová řada stykačů a relé


Document Actions
HAGER: Nová řada stykačů a relé
Hager přichází s novými spínacími přístroji pro obytné a administrativní budovy. Dvě inovované řady instalačních stykačů jsou vyrobeny v jednotném designu a dosahují profesionální úrovně. Stykače pro jmenovité proudy 25A, 40A a 63A jsou konstruovány v jedno-, dvou- nebo třímodulovém provedení. Stykače nabízejí tuto výhodu: v průběhu celé své životnosti a jsou naprosto "bezbrumové".
ze dne: 6.03.2012


Nové spínací přístroje Hager pro obytné a administrativní budovy

Dvě inovované řady instalačních stykačů od firmy Hager jsou vyrobeny v jednotném designu a dosahují profesionální úrovně, která je samozřejmostí i u ostatních modulárních přístrojů. Přístroje jsou vybaveny průhledným odklápěcím štítkem pro jasné popsání obvodů a také indikací pozice kontaktů pro bezpečný provoz. U všech přístrojů je pro uchycení vodiče použit křížový šroub PZ2 pro snadnou montáž bez nutnosti měnit nástroje. Všechny stykače do 25A jsou vybaveny novou technologií snižující jejich vlastní odběr o 30%.

Pro jmenovité proudy do 63A
Nové instalační stykače pro jmenovité proudy 25A, 40A a 63A jsou konstruovány v jedno-, dvou- nebo třímodulovém provedení. Konstrukce zajišťující minimálně 1 milion mechanických a 30.000 elektrických cyklů zajišťuje dlouhou životnost.

Hager nabízí 18 variant stykačů se sníženou hlučností s napětím cívky 8/12V, 24V a 230V.

Některé kompaktní stykače jsou v provedení se čtyřmi spínacími nebo rozpínacími kontakty zabírající maximálně tři moduly v rozvaděči a stykač s napětím cívky 230V a jmenovitým proudem 25A je v provedení se třemi spínacími a jedním rozpínacím kontaktem zabírajícím pouze dva moduly. Toto prostorově úsporné řešení se ukazuje zvláště výhodné pro dodatečnou montáž do stávajících instalací.

Řada stykačů se sníženou hlučností nyní obsahuje deset výrobků s napětím cívky 230V a v provedení jedno-, dvou- a třímodulovém. Toto nyní umožňuje jednoduché řešení pro elektrikáře, který může efektivně vybrat stykače podle potřeby.

Inovovaná řada modulových stykačů pro ovládání a automatizaci elektro obvodů až do 63A obsahuje i zvláštní skupinu s AC/DC technologií. Tyto stykače jsou vhodné jak pro bytovou instalaci, tak i pro instalaci v nemocnicích, hotelech a všude tam, kde je požadavek na provoz se sníženou hlučností.

Naše modulární stykače nabízejí tuto výhodu v průběhu celé své životnosti a jsou naprosto "bezbrumové". Stykače do 25A se vyznačují nízkou spotřebou energie a tím i sníženou tepelnou ztrátou. Tyto stykače jsou vhodné pro řízení světelných obvodů, vytápění, větrání a také pro řídicí systémy.


Obrázek je shrnutím základních charakteristik nových stykačů se sníženou hlučností

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Hager Electro s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933