Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: HAGER point#7: Hlídač varné desky VHX200 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 7.02.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

HAGER point#7: Hlídač varné desky VHX200


HAGER point#7: Hlídač varné desky VHX200
Hager představuje zařízení pro klid a bezpečí. Víte, že v roce 2015 vzniklo celkem 612 požárů, které byly způsobeny nedbalostí při vaření? Pořízením tohoto hlídače varné desky si zajistíte včasné varování a reakci na problém odehrávající se na elektrické varné desce. Například odložení utěrky na rozpálenou ploténku, odsunutí hrnce z prostoru topného článku ... Hlídá teplotu na varné desce, kdy dokáže zabránit například vznícení oleje ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 7.02.2018



 

Možností jak vyhořet je určitě bezpočet, ovšem stále vedou příčiny vzniku požáru na základě tepelných spotřebičů. Aniž si to uvědomujeme, můžeme zapomenout na velmi drobný detail jinak bezchybné každodenní rutiny. Pokud se ovšem něco takového stane, včasné upozornění nebo odpojení zdroje může zabránit katastrofálním následkům.

Pro lepší názornost sledujte tento videospot s rychlým odborným komentářem:
 


Možnosti dnešní elektroniky stále neberou definitivních konců. Příchod Internetu věcí je sám o sobě toho předzvěstí. V blízké budoucnosti toho budeme mít pod kontrolou víc než budeme moci sledovat. Na druhou stranu si budeme moci vybrat co bude pro nás prioritou. Například tento hlídač varné desky již v dnešní podobě využívá elektroniky k hlídání určitého prostoru a je senzibilní na v tom místě nebezpečné teploty.


Zařízení je složeno ze dvou základních prvků. Ze snímače hlídajícího plochu varné desky a akčního členu, části, která při nežádoucím stavu hlídaného prostoru okamžitě odpojí napájení tohoto zařízení. Pokud hlídač desku odpojí, vy zkontrolujete a odstraníte příčinu, vrátíte varnou desku zpět do funkčního stavu stisknutím tlačítka umístěného na straně snímače.


Hlídač také umí přívod odpojit po definovaném čase a tím sníží možnost, že by se např. nezúčastněná osoba (děti) popálila. Jako praktický doplněk lze označit senzor zaplavení. Ten je připojen k hlídači a jeho senzor má pod kontrolou záplavu vzniklou nefunkčním odpadem nebo vodovodním potrubím. V případě události stav signalizuje hlasitým výstražným tónem.



Snímač varné desky s akčním členem komunikuje bezdrátově. Napájen je z akumulátoru a jeho stav lze v případě potřeby kontrolovat na snímači. Snímač lze připevnit magnetem k digestoři nebo jej lze přilepit či přišroubovat. Pokud chcete sladit barevnost snímače s odstínem kuchyně, lze barevnou alternativu zvolit pomocí barevného pásku.

Pro zapojení tohoto zařízení do systémových instalací nebo jiných monitorovacích sytémů se použijí připravené bezpotenciálové kontakty. Čištění senzorové jednotky se provádí standardně jednou měsíčně pomocí vlhkého hadříku, který nepouští vlákna s jemným čistícím prostředkem. Musí se nastavit perioda sledování životnosti baterie. Zařízení je pro obsluhu intuitivní a splňuje tak požadavky a očekávání.





Pro více informací volejte technika HAGER +420 281 045 730!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Hager Electro s.r.o. - Pražská 238, Zdiby - 281 045 721 - info@hager.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.