Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: HÁDANKA: K čemu je určená tato oranžová kulička s výlisky? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.05.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

HÁDANKA: K čemu je určená tato oranžová kulička s výlisky?


HÁDANKA: K čemu je určená tato oranžová kulička s výlisky?
Na světě existuje mnoho vychytávek. Existuje jich tolik, že o nich nemůže mít nikdo dokonalý přehled. Sem tam se něco objeví v katalozích, ale než se k tomu člověk náhodou dolistuje, většinou si poradí jinak. Na stole jednoho výrobce jsem objevil tento kousek. Asi se objeví v některých velkoobchodech, ale vzhledem k tomu, že jde spíš o doplněk na stavbách, navíc s nevelkou cenou, pravděpodobně se obchodním trhákem nestane. OK. Ale oč jde?
Miroslav Minařík, ze dne: 19.05.2017


Pokud si vzpomenu na sortiment elektroinstalačního materiálu před rokem 1989, musím říct, že jsme měli jednoduchý výběr. Ono toho totiž moc nebylo. Z toho vyplývalo, co vše elektromontéry učit. Dnes je doba jiná.


Dá se pořídit všechno. Dnes již není doba improvizace. V době 3D tisku nebude problém už vůbec nic. Již nyní se objevují drobné pomůcky, které nám vyřeší situaci na stavbě.


Na obrázcích vidíte detail jedné z novinek renomovaného výrobce. Sice nevím za jak dlouho se někde objeví, ale vzhledem k tomu, že jde pouze o praktické doplnění nastavbách, tak nečekáme masivní propagaci. U nás se to oběvuje především pro dobrý nápad, který je opravdu užitečný.

Tedy ...

Kdo uhodne, k čemu je tento kousek určený?
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.